Hírek Top

Turisztikai iroda nyílik Csanádpalotán

Egy pályázatnak köszönhetően turisztikai irodát létesítenek Csanádpalotán. A helyszín már megvan: a városi könyvtárban kap helyet az információs központ.

A „RO-HU 300 – Közös kihívások – közös megoldások: szervezeti fejlődés a turizmus területén” elnevezésű pályázatban vesz rész Csanádpalota, Gyertyámos és Zsombolya. A három település egy Interreges kiírásban dolgoznak össze, amelynek teljes költségvetése 76.690 euró, vagyis közel 25 millió forint.

A Zsombolyán tartott sajtótájékoztatón Nyergesné Kovács Erzsébet, Csanádpalota polgármestere elmondta, a turisztikai vonatkozásban 21 millió 518 ezer forintot nyert el a város, amelyből többek között workshopokat, előadásokat szerveznek, infrastrukturális fejlesztések lesznek, eszközöket szereznek be, de kisebb beruházások is megvalósulnak, továbbá az érintett települések turisztikai ismertető anyagokat adnak ki.

– A projekt keretin belül a három település mindegyike, így Csanádpalota is egy turisztikai irodát fog létrehozni, amit három munkatárs fog működtetni. A településen a legmegfelelőbb hely erre a Városi Könyvtár – fogalmazott Csanádpalota polgármestere. Hozzátette: az információs pontok a projekt végén is működni fognak.

Sima Ioan, Gyertyámos polgármestere is megerősítette: ők is turisztikai pontot hoznak létre az Interreges pályázatból. Az iroda jó működéséhez a legkorszerűbb eszközöket szerzik be. Darius Postelnicu, Zsombolya polgármestere hozzátette: a kiírás lényege az, hogy a három település között megerősödjön az együttműködés azáltal, hogy a turizmust is fejlesztik.