Ország-világ Sport Térség Top

Megszűnt a Nagylak Futball Club

Ezt maga Trembeczky Károly, a Nagylak FC tulajdonosa és korábbi elnöke jelentette be a legutóbbi nagylaki testületi ülésen.

– Mivel a fiúk a játékot befejezték, kezdeményeztem a Nagylak FC megszüntetését – jelentette be a falu alpolgármestereként dolgozó Trembeczky Károly a képviselőknek. Hozzátette, hogy az egyesület számláján fennmaradt közel 100 ezer forintnyi összeget sport célokra fogják átutalni a nagylaki önkormányzat számlájára.

Az alpolgármester hozzátette, tartózkodott a testületi üléseken a Nagylak FC önkormányzati támogatásáról szóló szavazásokon, lévén nem csak a klub tulajdonosa, de elnöke is volt, míg annak tavaly Rácz Pál nem lett a vezetője. Aktívan pedig nem vett részt a Megye III-ban játszó focicsapat működtetésében.

Locskai Zoltán polgármester sajnálatosnak nevezte a csapat megszűnését.

A nagylaki testület egyébként korábban nagyon támogatta a fociklubot, a játékosok azonban viszonylag mostoha körülmények között edzettek. Mivel jóval a Nagylak FC megalakulása előtt lebontották a sportpálya öltözőjét, a focistáknak fél kilométert kellett megtenniük edzés, vagy hazai mérkőzés után, hogy letusolhassanak.

Az amatőr csapat számos elismerést szerzett működése alatt, így a 2014/2015-ben a Megye IV. keleti csoportjában a 9. helyen végzett, a 2015/2016-os idényben már a második helyezést érték el, így jutottak fel a Megye III. csoportba, melyben megszűnésükig benn is maradtak.

A csapat utoljára tavaly lépett a pályára, s az idényben, az MLSZ adatbankja szerint a 7. helyén végeztek.