Belföld Top

Kétmilliós jutalom: leleplező videó Márki-Zay kegyeltjéről

Elég nagy botrány tört ki a XV. kerületben azzal, hogy Németh Angéla DK-közeli polgármester kétmilliós jutalmat szavazott meg magának. Időközben videó is született a Márki-Zay Péter által támogatott baloldali polgármester akciójáról – írja az Origo.

Jó nagy botrány robbant ki Budapest XV. kerületében azzal, hogy Németh Angéla DK-s polgármester kétmillió forintos jutalmat akart megszavaztatni magának két hónapos munka után. Mint arról korábban a lap beszámolt, az ellenzéki többségű testület sem szavazta meg a polgármester asszony jutalmát a legutóbbi decemberi ülésen. Az esettel kapcsolatban egy videó is született, amit az egyik kerületi közéleti Facebook-oldal Money money money – címen osztott meg.

 

Jellemző, hogy az ezzel kapcsolatos előterjesztést a korábbi jobbikos Bodó Miklós adta be, aki jelenleg a XV. kerületi önkormányzat pénzügyi és településfejlesztési bizottságának elnöke. Németh Angélát egyébként kézzel-lábbal-videóval is támogatta a kampánya során a materialista keresztény, magát jobboldali-konzervatívnak mondó vásárhelyi polgármester, Márki-Zay Péter.

A XV. kerületi politikus egyébként korántsem örvend olyan népszerűségnek, mint elődje, az azóta a parlamentben helyet foglaló Hajdu László. A polgármester asszonyról ugyanis úgy tartják, hogy egyenesen „dróton rángatja Gyurcsány Ferenc egykori belügyminisztere”, Lamperth Mónika jegyző.