Hírek Makó Top

Idén sem változtatna Makó az üzlethelyiségek bérleti díjain

Utoljára 2013-ban emelt a város a nem lakáscélú ingatlanok bérleti díjain, a képviselők elé kerülő határozati javaslat azonban 2019-ben is megtartaná a korábbi árakat. Ha megszavazzák, marad a 20 százalékos bérleti díjcsökkentés is.

Továbbra sem javasolt a nem lakáscélú helyiségek bérleti díjának emelése – áll abban a Farkas Éva Erzsébet által előterjesztett határozati javaslatban, amelyről holnap döntenek majd a képviselők.

A városvezetés korábban az első intézkedéseinek egyikeként döntött arról is, hogy a makói székhelyű vállalkozások közül azoknak, akiknek nem áll fenn bérleti díjjal, vagy közüzemi számlával kapcsolatos tartozása, 20 százalékos bérleti díjcsökkentésben részesülhetnek. Ezt a kedvezményt az önkormányzat a feltételek teljesülése esetén továbbra is fenntartaná, ha megszavazzák a képviselők a holnapi testületi ülésen.

A polgármester kiemeli, a javaslat összhangban áll az önkormányzat által kezdeményezett városi rezsicsökkentéssel, és a helyi gazdaságfejlesztési programmal, amely hozzájárul a helyi vállalkozások egyéb versenytársakkal szembeni versenyképességének hosszú távú megőrzéséhez.

Emelésre egyébként 5 éve nem került sor, akkor 5,7 százalékkal nőttek a díjak. A vállalkozások egy részének költségét a Csipkesori üzlethelyiségek felújítása is mérsékli majd. A bérlők leginkább a szigetelés megvalósulása miatt reménykednek a rezsi csökkenésében.