Térség Top

Országjárásra indul a Mi Hazánk Mozgalom

Dorogi György, a párt megyei elnöke interjút adott a Délmagyarországnak. Két hónap alatt 60 helyszínre látogat el a Mi Hazánk Mozgalom elnöke, hogy megismertesse a választókkal a programjukat és elképzeléseiket.

– Olyan irányba indultak el, ami többünknek nem tetszett. A tisztújító ülés volt az utolsó csepp a pohárban. A Jobbik balra kanyarodott. A Mi Hazánk Mozgalom megalapításával új dolgot nem hoztunk – folytatjuk azt, amiben korábban is hittünk.

Így fogalmazott a Délmagyarországnak korábbi pártjáról Dorogi György, aki ma már a Mi Hazánk Mozgalom tagja. A megyei elnök a lapnak elmondta, mostanra mintegy 4 ezer tagnál tartanak, ám a jelentkezőket megszűrik, mert nem tömegpártot akarnak, hanem elkötelezett szimpatizánsokat.

Dorogi György szerint ezzel együtt még gyerekcipőben jár a párt, de készülnek a választásokra, lesz jelöltjük az Európai Uniós és az önkormányzati voksolásra is. Az itteni eredményekkel akarják megalapozni a 2022-ig tartó politizálásukat.

Toroczkai László pedig hamarosan országjáró körútra indul, két hónap alatt 60 helyszínen mutatja be programjukat és elképzeléseiket. A megyei elnök szerint egy komoly előnye van a Mi Hazánk Mozgalomnak, jelenleg ugyanis Magyarországon három karakteres politikus van mindössze: Orbán Viktor, Gyurcsány Ferenc, és pártjuk elnöke Toroczkai László, akinek szónoki képességét és karizmatikusságát lehetetlen elvitatni.

Borítókép: Kuklis István (Délmagyarország)