Hírek Makó Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Közel harmincéves barátság fűzi Joshi Bharatot Makóhoz, Esküvő Kiállítást tartottak a Gloriusban, a Makovecz-könyvtárba költözik az Ifjúsági Színtér – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Sokszor járt már Makón, illetve Csanádpalotán is Joshi Bharat a közel harminc éve tartó barátság alatt. Most hétvégén ismét Makóra látogatott családjával, és mint megtudtuk tőle, a fürdő ilyenkor kihagyhatatlan program számukra.

Sikeresnek bizonyult a Grand Hotel Glorius II. Esküvő Kiállítása. Február első hétvégéjén mintegy 20 szolgáltató nyújtott segítséget a nagy nap szervezéséhez a Vigadó épületében. A zárónapon az esküvői tánctanuláshoz kaptak praktikus tanácsokat a párok, a látogatók pedig bepillantást nyerhettek a négycsillagos szálloda életébe is.

Számos programnak és rendezvénynek helyet ad majd a májusban nyíló bibliotéka, a Csipkesoron működő Ifjúsági Színtér is az új könyvtárba költözik.

A szegedi papucs napja alkalmából Páratlanok címmel nyílik kiállítás szerdán a csongrádi megyeszékhelyen, a rendezvényen szakemberek mutatják be a több mint ötszáz éves lábbelit és a hagyományos viselet továbbélése érdekében tett erőfeszítéseket.

Január hatodikával, vízkereszttel megkezdődött a farsangi időszak, amely idén két hónapig tart majd. Szikszai Zsuzsannával, a József Attila Múzeum igazgatójával a farsangi népszokásokról, a farsang eredetéről, és a február elején megrendezésre kerülő, hagyományos télűző felvonulásról beszélgettünk.

A mai napot pedig Avicii dalával indítjuk!