Kiemelt hírek

Február 26-án Márki-Zay Péter lép fel Makón

A vásárhelyi polgármester ezúttal a hazugságokról tart kiselőadást, a rendezvény helyszíne a Makói Járásbíróság. A vád szerint azzal rágalmazta meg a jogászt, hogy Zuschlaggal együtt vádlott volt annak idején. – írja a Vásárhely 24.

Szabó Bálint jogász 3 rágalmazási pert is indított a vásárhelyi polgármester ellen a közelmúltban. Márki-Zay a K’Art károsultak képviselőjét többszörösen elítélt bűnözőnek, és büntettet előítéletűnek nevezte, azt állította, hogy a Zuschlag ügyben Szabó Bálint Zuschlaggal együtt vádlott volt, és hogy megvesztegette Lázár Jánost a Szeviép-ügy kártérítési program részében.

Most az újabb, a felsorolás szerinti második ügyben kerül sor tárgyalásra, melynek helyszíne ezúttal is Makó, ideje pedig február 26. , 13 óra.

Rágalmazás vétsége: /Btk. 226. § (1)/ Aki valakiről más előtt a becsület csorbítására alkalmas tényt állít, híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ. Minősített esete, ha a rágalmazást aljas indokból vagy célból, nagy nyilvánosság előtt, vagy jelentős érdeksérelmet okozva követik el.

A Szabó Bálint által indított perek mind minősített esetről szólnak. A büntetési tétel 2 évig terjedő szabadságvesztés is lehet. Vesztes per esetén – ebben és az előző perben is – 2-2 millió forint kártérítést és a perköltséget kell megfizetnie Márki-Zay Péternek.