Makó Top

A Makovecz-könyvtárba költözik az Ifjúsági Színtér

Számos programnak és rendezvénynek helyet ad majd a májusban nyíló bibliotéka, a Csipkesoron működő Ifjúsági Színtér is az új könyvtárba költözik.

Weszelyné Végsheő Henriett portálunknak elmondta: 2014-ben, mikor képviselő lett, már akkor is látta, hogy nincsenek nagyon a városban olyan programok, amelyek segítik a fiatalokat, vagy épp közösségépítő erővel bírnak. Az Ifjúsági Színtér 2017 októberében nyitotta meg kapuit az egykori Raiffeisen Bank helyén – és mint az ifjúsági tanácsnok fogalmazott – várható volt a költözés.

– Már amikor átvettük, akkor tudtuk, hogy ez rövidtávú lesz, és a könyvtár fejlesztésével valószínűleg át fogunk költözni – tette hozzá. Az új könyvtárat Farkas Éva Erzsébet polgármesterrel és Szikszai Zsuzsanna igazgatóval tekintette meg a képviselő, aki – mint elárulta – maga választhatta ki az Ifjúsági Színtér leendő helyét; a padlástéri részen egy nyitott és egy zárható hely is a színtér részét képzi majd. A nyitott részen a kézműves foglalkozásokat tartják majd, míg a zárt részen a kicsit nagyobb hanggal járó játékokra kerülhet sor. Ez kihívást is jelent majd az ifjúsági tanácsnok számára, hiszen a Csipkesoron amellett, hogy központi, nyílt helyen volt a színtér, a külön épületrésznek köszönhetően a hangosabb, zenés foglalkozások, programok sem jelentettek problémát.

Ezek mellett számos előnyét is élvezheti majd az Ifjúsági Színtér az új helyszínnek, hiszen büfé, modern számítógépek, és tematika szerint válogatott könyvek is várják majd a fiatalokat. Az új könyvtárban a hagyományos szombati tematikus programok mellett ráadásul kisebb előadásokat is tarthatnak majd, a nagyobbaknak pedig ezentúl is a Hagymaház ad majd helyet – tudtuk meg Weszelyné Végsheő Henriettől.