Hírek Top

Rendhagyó tárlatvezetés Lázár Jánossal

Mintegy 150 főnek mutatta be Koszta József életét és műveit a térség országgyűlési képviselője a makói múzeumban. Lázár Jánost meglepte, milyen sokan jelentkeztek, mint mondta többek között az intézmény támogatására, segítésére is szerette volna felhívni a figyelmet a különleges eseménnyel.

– Eredetileg azt terveztük, hogy 10 és 11 között tartunk egy rövid tárlatvezetést, de annyian jelentkeztek, hogy három csoportra kellett bontani. – mondta el Lázár János két tárlatvezetés között a makói múzeumban.

A térség országgyűlési képviselője kilenc órára érkezett, csoportonként több mint fél órát beszélt Koszta Józsefről és műveiről az érdeklődőknek, látszott, hogy egyáltalán nem vette félvállról a vállalt feladatot.

navigate_before
navigate_next

Lázár Jánostól megtudtuk, a rendhagyó tárlatvezetéssel egyik célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a múzeum támogatásának, segítésének a szükségességére, emellett pedig Koszta József műveit is nagyon kedveli.

– Kosztát egy olyan festőnek látom, aki két dolgot tudott egyszerre. Meglátta a magyar Alföldben mindazt ami szép, a szenvedését, a nehézségeit is, ugyanakkor mindezt világszínvonalon tette. Technikában, látásmódban, ecsetkezelésben. Sokrétű, öntörvényű ember volt, a festészete pedig nagyon izgalmas. – hangsúlyozta a képviselő.

A tárlatvezetést olykor humorral, olykor komolysággal fűszerezte, az érdeklődők számára így valóban különlegessé téve az eseményt, amelyhez hasonlót Lázár János a közeljövőben nem tervez, aki viszont részt vett rajta, biztosan nem bánta meg.