Makó Színes Top

Jubileumi bált szervezett a Návay

Több szempontból is rendhagyó volt a HSZC Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma: 95. alkalommal szervezték meg a szalagavató rendezvényt, 5 osztály 110 tanulója kapta meg az utolsó évet jelentő „kitűzőt” és 61 diák hiányszakmában végez. A végzős bált KERIngők színesítették.

56 szakgimnáziumi és 54 szakközépiskolai tanuló kapott szalagot szombat este a HSZC Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának Szalagavató bálján. Kincses Tímea igazgatótól megtudtuk, idén közgazdász és informatikai, illetve logisztikai és kereskedelmi osztály végez a szakgimnáziumi tanrendben, míg a szakközépiskolások olyan szakmákat fejeznek be, mint a hegesztő, karosszérialakatos, gépi forgácsoló, kőműves, festő, mázoló, tapétázó és eladó,A végzősök közül  61-en hiányszakmát tanulnak.

Szabó Kitti és Gyetvai Levente is szombat este kapta meg az utolsó évet jelentő szalagot. Mindkét fiatal marad ötödéven tanulni. Kitti elárulta, furcsa lesz, hogy már nem közel 40 fős osztályba fognak járni.

– Általában nem szoktam izgulni, napokig-óráig semmi, de szerintem az utolsó 5 percben elkap a pánik. Én idén kihagyom a keringőt, de barátom szalagavatóján fogok táncolni – mesélte Kitti. – Jó volt a Návayba járni, sok vicces pillanatunk voltak. Most picit izgulok is, mert bécsi keringőzni is fogok. A próbákon jókat szórakoztunk – vette át a szót Levente.

navigate_before
navigate_next

Galéria a szalagtűzésről és a keringőkről.

A hagyományokhoz híve az idei szalagavató is fanfárral vette kezdetét, ezt követően kapták meg a diákok a szalagjaikat. A családtagok bécsi keringőket tekintettek meg a végzősöktől.