Hírek Makó Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Az amerikai álmot valósította meg Galamb József, fogadóórát tartott Lázár János, véghajrába ért a könyvtár munkálatai, három kisbabát köszöntöttek tegnap Apátfalván – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Névadójuk 138. születésnapjára emlékeztek meg a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskolában. Horváth Zoltán igazgató ünnepi beszédében kiemelte: a makói születésű Galamb az amerikai álmot valósította meg.

Több mint 20 ember fordult a térség országgyűlési képviselőjéhez a fogadóóráján a tegnapi napon. Sokan érdeklődtek a beruházások haladásáról, illetve vállalkozások támogatásáról is.

Véghajrába ért a könyvtár munkálatai: megkezdődött a könyvtár műszaki átadás-átvétele – minderről közösségi oldalán számolt be a polgármester.

Kakas Béla szerint Kiss Attila méltatlansága továbbra is fennáll – a megyei elnök szerint a Csongrád Megyei Közgyűlésnek törvényi kötelezettsége megszüntetni a jogsértő állapotot.

Szekeres Ferenc polgármester és Kiszely Jánosné alpolgármester tegnap délelőtt köszöntötte otthonában Szabó Patrikot, Koczkás Reginát és Bartos Benett Csabát, valamint szüleiket. A kicsik 40-40 ezer forintot, szüleik csokrot, bonbont és bort kaptak. 

Megérkezett Nagylakra az az akácfa, melyet a kormány azoknak biztosított téli fűtéskompenzációként, akik nem vezetékes gázt használnak. A tüzelőt hétfőn és kedden osztják.

Huszonnégy háztartás a 12 ezer forintos rezsicsökkentő tüzelőtámogatásban részesül, míg tizenhat, a szociális tűzifát kapja – döntött róla az óföldeáki testület csütörtök délutáni ülésén. A képviselők azt a vállalkozót is kiválasztották, aki a tüzelőanyagot a faluba szállítja.

A Csongrád Megyei Önkormányzat és a Csongrád Megyei Kormányhivatal kezdeményezésében két előadás is várta a SZSZC Gábor Dénes Szakgimnázium és Szakközépiskola vízügyi ágazatának diákjait Szegeden, a Tisza élővilágának emléknapja alkalmából pénteken.

A mai napot pedig a Boney M dalával indítjuk!