Makó Top

Jó évet zártak a makói panziók

Az elkövetkező években Makó a turizmusra, a turisztikára szeretne fókuszálni: ennek érdekében számos beruházás megvalósul a városban, de bővülnek a Maros-parti szolgáltatások is. A helyi szállásadókkal is folyamatos kapcsolatban állnak.

Erős szezont tudhatnak magukénak a makói szállásadók: a nyári szezonban szinte telt házasok voltak. A vendégek mindig jó értékeléssel hagyták el a panziókat, apartmanokat. A Natura Apartman az első olyan szálláshely, amely a Booking.com értékelésében 10 pontos. Halász Tamástól, a szállás üzemetetőjétől megtudtuk, az első Maros-parti apartmanként remek évet zártak.

– Júniustól augusztusig telt házunk volt, a május és a szeptember pedig fél házzal üzemeltünk. Októberig voltunk nyitva, de a hétvégéken voltak még foglalások. A legnagyobb előnyünk a belvárosi szálláshelyekkel szemben, hogy a természetben vagyunk, a Maros-parton a fák között, nyugalomban és csendben. Ez szerintem mindenképpen előny – fogalmazott az üzemeltető.

A Natura Apartman tavaly nyílt meg: a vendégek ingyenesen használhatnak kerékpárt, grillezhetnek az udvaron és internetezni is lehet – a komfortfokozat ugyanaz, mint bármely más szálláshelyen, csak a helyszín más, hiszen a Maros-parton találhatóak. Idén is újításokkal várják a vendégeket: többek között a kerékpárok számát bővítik, mindhárom bank által kibocsájtott SZÉP-kártyát elfogadják és a weboldaluk is megújult: mostantól a látnivalók és Makó is egy külön menüt kapott.

Vígh Zsolt, a Jázmin Apartman tulajdonosa elmondta, a várossal remek kapcsolatot ápolnak, mindenben segítik a helyi szálláshelyadókat, továbbá évente turisztikai megbeszéléseket is szervez az önkormányzat. Kiemelte: nagyszerű lehetőség a kedvezményes Hagymatikum-belépőkártya, ezt a vendégek mindig keresik, továbbá az InfoPont is nagy szakmai tudással rendelkezik, naprakész információkkal.

– Nálunk egyre több a szerb vendég is, aminek nagyon örülünk, hiszen egyre szélesebb a nemzetközi paletta. Nálunk a megoszlás olyan, hogy a vendégek 40 százaléka Romániából, 30 százaléka Szerbiából érkezik – fogalmazott a tulajdonos.

A város is erősíti a turisztikai szekciót: többek között a fejlesztik a Hagymatikumot és egy új szálloda is kialakításra kerül az egykori rendőrség épületéből, illetve egy olyan szálláshely is épül majd, amely 70-100 főt tud befogadni.