Térség Top

Ingyenes szűréseken vehettek részt a királyhegyesiek

Egészségügyi szűrést szervezett a Makói Kistérség Egészségfejlesztési Iroda Királyhegyesen. A lakók többek között érszűkület, csontsűrűség és anyagjegy vizsgálaton is részt vehettek.

Még Horváth Lajos polgármester is megjelent a Makói Kistérség Egészségfejlesztési Iroda által szervezett egészségügyi szűrésen Királyhegyesen. A polgármester elmondta, évente két alkalommal szokott az EFI kitelepülést szervezni, amely nagy segítség az ott élőknek: egyik alkalommal a szombatihoz hasonló szűrésekre mehetnek a királyhegyesiek, ősszel pedig a mammográfiai vizsgálaton vehetnek részt a hölgyek.

– A lakosságon is múlik, hogy mennyire értékelik az egészségüket, mennyire ismerik fel, hogy az egészség a legfontosabb a világon. Ha sikerül ezt felismertetni az emberekkel, akkor már egy sikert értünk el – fogalmazott Horváth Lajos. – A feleségem minden vizsgálatot kiadott, hogy végeztessek el, de a magas vérnyomásra, az érszűkületre és a cukorszintemre kell figyelnem – mesélte a polgármester.

navigate_before
navigate_next

A délelőtt során közel 50 fő vett részt a szűréseken: többek között vérnyomásmérést, érszűkület-vizsgálatot, csontsűrűségmérést, anyajegyszűrést és testtömeg-index megállapítást végeztek az EFI munkatársai.