Belföld Hírek

Bakondi: az EP-választások kampányeseménye volt az EP-ben lefolytatott beszélgetés

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint már a jogállam problémakörét feszegető kérdésfeltevések is hamisak voltak az Európai Parlamentben (EP) szerdán, a legfrissebb magyarországi fejleményekről tartott vitában. Bakondi György pénteken az M1 aktuális csatornán úgy fogalmazott: ez a beszélgetés – amelyet nem nevezne vitának, mert csak “néhányan” voltak – a májusi EP-választások kampányeseménye volt.

A vita fogadtatásáról azt mondta: a baloldali és liberális média próbálja felhívni a figyelmet Magyarország általuk vélt hibáira, európai értékekkel szerintük össze nem egyeztethető magatartására. Ezek a főtanácsadó szerint vagy teljes mértékben valótlanságok, vagy “felnagyított” esetek. 

Jelezte, három fő kérdés került szóba szerdán: a munka törvénykönyvének módosítása, a közigazgatási bíráskodás bevezetése és a budapesti tüntetések. 

Közölte: az EU-tagállamok “több mint felében” a magyarországi 400-nál magasabb, 410 óra fölötti a túlórakeret, szintén több mint a tagországok felében van közigazgatási bíróság, a tüntetések esetében pedig akkor jártak volna el politikailag korrekten – amire korábban nagy hangsúlyt helyeztek -, ha egyúttal a franciaországi, németországi, belgiumi tüntetésekre is figyelmet fordítottak volna.

Bakondi György elmondta: az európai szocialisták csúcsjelöltje, Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke “büszkén mondta”, hogy húsz éve konzultál Soros Györggyel és “nagy barátja” az üzletembernek, a nyílt társadalom eszméjének követője.

 

Borítókép: archív fotó, MTI / Balogh Zoltán