Színes Top

A Hagymatikumban pihen családjával Győrfi Pál

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője és családja a szombat délutánt Makón – azon belül pedig a Makói Hagymatikum Gyógyfürdőben – töltötte. A szóvivő elárulta: régi úti cél volt a makói fürdő, ahová most el is jutottak.

Győrfi Pált, az Országos Mentőszolgálat szóvivőjét kevés embernek kell bemutatni: arcát sokszor viszontláthatjuk különböző híradásokban, nemrég pedig a Stenger Gizella Alapítvány jóvoltából a HSZC Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának tanulóinak tartott előadást a Hagymaházban. Az Országos Mentőszolgálat szóvivője örömmel érkezett újra a Maros-menti városba, mivel novemberben is jól érezte magát, ezért szerette volna jobban megismerni Makót.

– Személyes kötődésem is van Makóhoz a feleségem révén, aki Szegeden született, majd két-három évig pedig élt is itt. Úgy gondoltam, ha együtt visszajövünk ide, milyen jó lesz ismét bejárnia azokat a helyeket, ahol fiatalabb korában járt – fogalmazott Győrfi Pál. – Ahogy jöttünk be a városba kiderült, hogy nagyon kevés dolgot ismert már fel, mivel annyit változott és fejlődött Makó az elmúlt években. A fürdőzés után egy kisebb kirándulást is tervezünk a városban.

A szóvívó azt is elárulta, feleségével már korábban kinézték a Makói Hagymatikum Gyógyfürdőt, ahol gyermekeikkel közösen el tudnak tölteni néhány önfeledt órát, ami nemcsak örömteli, hanem egészséges is. Kiemelte, jó látni, hogy a Hagymatikumban nagy hangsúlyt kap az életmentés is, hiszen minden medencénél szakképzett úszómesterek vannak, de a makói mentőállomáson szolgáló bajtársait is megemlítette, akik mindig készenlétben állnak.

Bár ez a nap a pihenésről szólt Győrfi Pál és családjára számára, munkájára most is nagy hangsúlyt fektet: fél szemmel mindig a telefonját figyeli, hátha kap értesítést az ország bármely pontjáról.

– Szerencsére ez a nap békésen telt, remélem, ez így is marad – tette hozzá a szóvivő.