Térség Top

A szociális tüzelő elosztásáról döntöttek az óföldeáki képviselők

Huszonnégy háztartás a 12 ezer forintos rezsicsökkentő tüzelőtámogatásban részesül, míg tizenhat, a szociális tűzifát kapja – döntött róla a testület tegnap délutáni ülésén. A képviselők azt a vállalkozót is kiválasztották, aki a tüzelőanyagot a faluba szállítja.

A testület egyhangúlag elfogadta Simonné Sinkó Erika, a két ülés között történtekről szóló polgármesteri beszámolóját, ahogy a társadalmi szerveztek, jelen esetben az Óföldeáki Honismereti és Hagyományőrző Klub beszámolóját, a 40 ezer forintos önkormányzati támogatás felhasználásáról. A klub az összeget dologi kiadásokra használta fel.

A testület kiválasztotta azt a szolgáltatót, aki a kormány által a kormány által a téli rezsicsökkentés keretében megítélt egyszeri, 12 ezer forintos támogatást ellentételező tűzifát szállítja el Óföldeákra. A település egyébként ezen a címen összesen 288 ezer forintot kapott. 23 háztartás ezen a jogcímen tűzifát igényelt, egy pedig propán-bután gázpalackot.

A képviselő-testület zárt ülésen döntött arról, hogy kik lesznek jogosultak a belügyminisztérium támogatásából származó kiegészítő szociális tűzifára.

Ilyet összesen tizenhat háztartás kap, háztartásonként 4,9 mázsát.

Szociális tűzifa rakodás. A kép illusztráció.