Mint a Csongrád Megyei Önkormányzat elnökétől megtudtuk, a bíróság nem foglalt állást a makói Jobbik elnökének összeférhetetlenségi ügyében. A határozatot ugyan formai okokra hivatkozva megszüntették, arra továbbra sincs bizonyíték, hogy Kiss Attila ne lenne méltatlan a megyei önkormányzati tisztségére.

A Jobbik volt országgyűlési képviselő-jelöltjének egymással összeférhetetlen tisztségeiről Mágori András tett bejelentést. A megyei önkormányzati képviselő a bíróság döntésének kiderülésekor jelezte, akkor tud nyilatkozni, ha megismerte annak részleteit.

Mágori András most a következő közleményt juttatta el portálunkhoz:

Megismerve az ügyben hozott bírósági végzést az első gondolatom az, hogy mire föl volt olyan magabiztos és pökhendi a Kiss Attila pártjához közeli médium a tárgyban, hisz a végzés szerint Kiss Attila összeférhetetlenségéből következő méltatlanságát a tisztelt bíróság nem is vizsgálta.

Felmerül a kérdés, hogy miért? A bíróság az indoklásban leírja, hogy az ügy elbírálásában fontos tények és ténymegállapítások tartalmazása nélkül a határozat törvénysértő, ami felveti Csongrád megye főjegyzőjének felelősségét, akinek a dolga lett volna, hogy a bíróság által megfogalmazott kritériumok szerint kerüljön elfogadásra a határozat.

Főleg, hogy a Csongrád megyei Kormányhivatal állásfoglalása alapján készült a határozati beadvány, további segítségért is fordulhatott volna oda, ha esetleg úgy érezte, hogy nincs megfelelő felkészültsége a tárgyban. Mivel csak formai okokból került hatályon kívül a határozat és mivel nem merült fel lényegi körülmény, ami miatt más álláspontra juthatnék, továbbra is fenntartom, hogy Kiss Attila összeférhetetlen a képviselői tisztséggel és meg kell szüntetni ezt az állapotot.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest