Szerda délután Óföldeák Földeákkal közösen ülésezett, később pedig a földeáki képviselő-testület döntött a település fontos ügyeiről. A földeáki a beszámolók után döntöttek arról is, hogy élőben közvetítsék-e a testületi üléseket.

Óföldeákon több intézmény is társulásként működik Földeákkal – egyebek mellett ezeknek a tavalyi költségvetéséről is tartott elszámolást szerda délután a képviselő-testület. Mint Simonné Sinkó Erika polgármester elmondta, idén 9 gyermek születik a kistelepülésen, így a hozzájárulások nőni fognak.

Ezt követően a földeáki testület beszámolókat hallgathatott meg többek között a helyi polgárőröktől, a Földeáki Önkéntes Tűzoltó Egyesülettől, a helyi újságszerkesztőtől, a focicsapattól és a Mobil Földeáki Fiatalok Egyesülettől. Módosították a Földeáki Iskolásokért Közalapítvány alapító okiratát tagváltozások miatt, kiválasztották a téli rezsicsökkentés ajánlattevőjét, átnevezték a Földeák 63. helyrajzi szám alatti ingatlant, illetve foglalkoztak a Szent László tér 17. szám alatti kínai bolt bérleti ügyével is.

Utolsó napirendi pontként merült fel a Facebook-on való élő közvetítése a testületi üléseknek: Hajnal Gábor polgármester elmondta, elhamarkodottan nyilatkozott erről, ugyanis nem gondolta át ennek a jogi háttérét pontosan. A testület abban maradt, hogy egy következő Ügyrendi Bizottságon tárgyalják meg ennek a lehetőségét újra.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest