Félévi vizsgakiállítás nyílt a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Székhelyintézményének aulájában, ahol mintegy 75 diák adott számot tudásáról és tehetségéről, 90 alkotáson keresztül.

Régóta hagyomány az intézményben, hogy félévkor és évvégén kiállítást rendeznek – előbbit a Bartókban, utóbbit pedig a Hagymaházban. Csütörtök délután 75 fiatal alkotó munkáit tekinthették meg a résztvevő diáktársak és a megjelent szülők.

– Nagyon örülünk, hogy növendékeink rendszeresen részt vesznek városi, térségi, illetve országos rajzpályázatokon, büszkék vagyunk rájuk, és biztatjuk őket, hogy a második félévben is ez a tendencia folytatódjon – mondta el portálunknak Szilágyi Réka. A művészeti intézményegység-vezető továbbá kiemelte: törekednek arra, hogy a művészeti ágakat valamilyen szinten összehozzák, a kiállítás megnyitóján is fontos szerepet játszott a zene, illetve hogy a diákok akár többet is műveljenek egyszerre.

A kiállításon mind az öt korcsoport képviselte magát, más-más témájú és technikájú művekkel: a kiállított alkotások között megjelentek állatok, angyalok és népi motívumok is.

– Meg kell találni az olyan témákat, olyan technikákat, amiket szeretnek, illetve nyílván meg is kell tanítani, de ha kedvet tud csinálni nekik az ember, akkor nagyon sok mindenre képesek – hangsúlyozta Bárdi Andrea művésztanár.

A megnyitón Szilágyi Réka összegezte az elmúlt félévet és a pályázatokat, amelyeken a diákok részt vettek, továbbá értékelte a kiállítást, gratulálva és kitartást kívánva a fiatal alkotóknak, illetve gratulációját fejezte ki Bárdi Andrea munkájáért.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest