Szeged, Kakasszék és Hódmezővásárhely után Makón is látogatási tilalmat rendeltek el január 30-tól visszavonásig s Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó Makói Tagintézményében. 

Az influenzajárvány miatt az országban több mint 70 kórházban rendeltek el látogatási tilalmat, többek között a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó Makói Tagintézményben is. Ahogy dr. Nagy Jenő kardiológus főorvostól, a telephely igazgató főorvosától megtudtuk minden osztályra érvényes a tilalom visszavonásig. Jelenleg a fertőző osztályon nincs influenzával bent fekvő beteg, de akinek panaszai vannak, a háziorvosához kell forduljon. Szövődmény esetén fektetnek be páciens.

Dr. Soós Klára háziorvos kérdésünkre elmondta, az ő körzetében kevés olyan beteg fordult meg, aki az influenza tünteti miatt fordult volna orvoshoz. Hozzátette: a betegség magas lázzal, végtag-fájdalommal, fejfájással, levertséggel és rossz közérzettel jár. 

Az influenza cseppfertőzés útján terjed emberről emberre, ezért fontos a személyi higiénia fokozott betartása! A lappangási idő változó: egy és öt nap közötti lehet ez az időszak. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest