A József Attila Városi Könyvtár és Múzeum, valamint a Hagymaház vezetője voltak a Rádió7 vendégei tegnap. A beszélgetésből kiderült, mindkét intézmény kiváló évet zárt, februárban pedig két különleges rendezvénnyel is készül a múzeum.

Tavaly egy pályázatnak is köszönhetően mintegy 10 ezer fővel növelte a látogatószámát a múzeum, amelynek 2018-as eseményeiből Szikszai Zsuzsanna az egy hónap alatt több mint 3000 érdeklődőt bevonzó bronzkori kiállítást, valamint a rovarkiállítást, és a vasúttörténeti kiállítást is kiemelte.

Zsámboki Erika hangsúlyozta, számos kiváló művészt sikerült Makóra csábítaniuk tavaly, a Hagymaház vezetője szerint Eperjes Károly előadása, Pál utcai fiúk előadás, vagy éppen a Zorán koncert kiemelkedő események voltak tavaly. Az intézmény 2019-ben a szabadtéri programokra is nagyobb hangsúlyt szeretne fektetni, tette hozzá Zsámboki Erika.

A József Attila Városi Könyvtár és Múzeum februárban két különleges eseményt is szervez. Elsőként, február 2-án Lázár János tart 2-3 csoportnak a Koszta József kiállításon. Erre az országgyűlési képviselő honlapján lehetett regisztrálni, a nagy érdeklődésnek köszönhetően pedig gyorsan betelt a keret. Szikszai Zsuzsanna elmondta, tudják, hogy Lázár János nagyon elfoglalt, ezért rendkívül örültek annak, hogy felajánlotta a tárlatvezetést, amelyhez hasonlóra még nem volt példa a múzeumban.

– Február 14-én délután pedig várjuk azokat, akik még beköltözés előtt szeretnék megismerni a könyvtárat, meg lehet nézni a még üres épületet, amelyben Farkas Éva Erzsébet fogja körbevezetni az érdeklődőket. – mondta el a Rádió7 műsorában Szikszai Zsuzsanna. Az épület eddigre már teljesen elkészül majd.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest