Makó Színes Top

Sokan voltak kíváncsiak a SZIGNUM nyílt óráira

Igazi iskolás feladatokat oldhattak meg és részt vehettek a tanórai munkában is a nagycsoportos óvodások ma a SZIGNUM-ban. Az érdeklődő családok pedig megismerkedhettek a képzési kínálattal és a leendő elsős tanítókkal is egy fórum keretében.

Az év első hónapjai mindig izgalom azokban a családokban, ahol iskolába készülő óvodás gyermek van.  Az intézmény és a tagozatok kiválasztása komoly döntés, nyolc esztendőre szóló elköteleződést jelent általában. Ezt szeretnék az iskolák megkönnyíteni azzal, hogy kitárva a kapuikat, az oktatási-nevelési rendszerük iránt érdeklődők a gyakorlatban is megismerhessék őket. Így volt ez ma a város egyetlen magyar- angol két tanítási nyelvű iskolájában is. A január 29-i nyílt napon az első két tanítási órában az egész alsó tagozat munkájába bepillanthattak a családok. – Úgy állítottuk össze az órarendet, hogy elsősorban a fő profilunkról, az angol nyelvi oktatásról adhassunk képet. De emellett természetesen minden osztályban másik tantárgy is szerepel, és a leendő elsős pedagógusaink is bemutatkoznak – foglalta össze a nagy hagyományokkal bíró program lényegét Varga Erika, az alsó tagozatos munkacsoport vezetője.

Elmondta, hogy szerinte azért is nagyon fontosak ezek az alkalmak, mert ilyenkor a már hozzájuk járó diákok szülei is megtekinthetik gyermekük munkáját és azoknak is át adhatják tapasztalataikat, akik egyelőre még nem döntöttek.

Mindkét csoportból többen képviseltették magukat a keddi napon, szinte minden osztályteremben nagy volt az érdeklődés. – Ezúttal Levéd fiam óráján vettem részt. Nagyon szeretem ezeket az alkalmakat, mert nekünk is ez egy jó visszajelzés, hogy mennyit fejlődtek év eleje óta. Ügyesek a gyerekek és igazán elégedett vagyok – mondta Horváth-Kompár Bea, akinek három gyermeke már a SZIGNUM tanulója.

Rendkívül hasznosnak tartja a nyílt órákat Kúszné Nagy Tímea is. – Lényeges, hogy a szülők ilyen módon is információkat kapjanak az iskoláról és a pedagógusok munkájáról. Egy matematika órát tartottam, amelyben a mértékegységek volt a tananyag. Próbáltam interaktívvá tenni és sokféle mérési feladatot végeztetni a diákokkal, amit nagyon élveztek – tájékoztatott a tanítónő, aki jelenleg az egyik negyedikes osztályt vezeti, és jövőre elsősökkel foglalkozik majd, emellett az az iskola angol ovis foglalkozásait is tartja.

A SZIGNUM következő nyílt napja február 13-án, szerdán lesz, amelyre szeretettel várja az érdeklődő szülőket és nagycsoportos óvodásokat az intézmény.

navigate_before
navigate_next