Színes Top

Nínó macik segítenek a nehéz percekben

Még decemberben vehette át az Országos Mentőszolgálat azokat a macikat, amelyeket a Magyar Református Szeretetszolgálat készített az ápolásra szoruló gyermekek számára. A Makói Mentőállomás kocsinként 2-2 darab kézzel készített Nínó macit kapott.

A magyar mentők évente  több mint 40 ezer gyermeknek nyújtanak segítséget országszerte. A szakemberek számára mindig is fontos volt a szakszerű ápolás, ezért az Országos Mentőszolgálat közel 20 éve együttműködik gyermekmentőkkel, illetve több helyen gyermekmentőorvosi-kocsit is fenntartanak. A szakmaiság mellett az emberségre is nagy hangsúlyt fektetnek, de gyerekellátás esetén még egy dologra szükség van: a bizalomra. Ezért készültek el a Nínó macik, amelyek segítik a riadt kicsiket megnyugtatni.

Hangai József mentőtiszttől, az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezet kommunikációs munkatársától megtudtuk, korábban már volt egy olyan kezdeményezés, amelyben a lakosság használaton kívül plüssállatokat adományozott a mentők számára, ez nagy sikert is aratott, de azokat fertőtleníteni és csomagolni kellett használatbavétel előtt.

– Ezt a terhet vette át tőlünk a Magyar Református Szeretetszolgálat és az együttműködő partnereik: több ezer mentőmacit készítenek el megváltozott munkaképességű emberek, amelyeket olyan 2 és 14 év közötti gyerekeknek tudjuk odaadni, akiket ellátunk vagy szüleik ellátása kapcsán riadtak meg és a lelki feszültségüket szeretnénk oldani – fogalmazott Hangai József.

Az első kétezer darabot még decemberben vehette át az Országos Mentőszolgálat, amelyből a Makói Mentőállomás is kapott – első körben – kocsinként 2-2 darabot. A macikat haza is vihetik a kicsik. A mentőtiszt hozzátette: a játékok pótlása folyamatos. A Nínó macik már az új, korszerű és fejlett mentőautókba kerültek Makón is.