Hírek Makó Ország-világ Sport

Megkezdte felkészülését a férfi kézilabda csapat a tavaszi időszakra

A CONTITECH Makói KC NB II férfi kézilabda csapat január második hetében kezdte meg a tavaszi felkészülést. Nehezítette a munkát, hogy az alapozást akadályozta a rossz időjárás, mivel a kinti futást nem lehetett elvégezni.

Mint a portálunkhoz eljuttatott közleményben írják: a bajnokság tavaszi szezonján két játékos már nem fog a makói csapatban játszani, így Balán Róbert eligazolt Kiskunfélegyházára, illetve Novák Bence Köröstarcsára. A szakosztályvezetés próbálja a csapat megerősítését, de ez egyelőre még nem megoldott.

Előtérbe került két-három ifista játékosunk szerepeltetése a felnőtt csapatban kettős játékengedéllyel. A tavaszi bajnokság rendkívül nehéz lesz, mivel kevés megszerzett őszi pontokkal rendelkezünk, de megpróbáljuk a tavaszi hazai mérkőzéseinken helytállni, és esetleg egy-két vidéki mérkőzésen bravúr pontokat szerezni.

A CONTITECH Makói KC férfi csapata részt vesz három helyszínen a hagyományos TRIPLEX kupán a felkészülés jegyében. Első helyszín Zenta (Szerbia), ahol két mérkőzést játszott a csapat.

Eredmények: január 26 szombat            

                               RK Zenta – CONTITECH Makói KC  27  :  31

                               CONTITECH Makói KC – Nagyszentmiklós  26  :  33

Február 2-án Szegeden az Etelka sori pályán folytatódik két mérkőzéssel a kupa

                               CONTITECH Makói KC – Hódmezővásárhely

                               Pick Szeged U23 – CONTITECH Makói KC

Február 9-én Nagyszentmiklóson, Romániában lesznek a helyosztó mérkőzések, itt még a makói csapat megmérkőzik a Kiskunfélegyháza csapatával is.

Meg kell jegyezni, hogy a fenti felkészülési mérkőzések nagyon hasznosak. A Zentai mérkőzésen a makói csapat úgy ért el győzelmet, hogy a csapatban hét fő ifista játékos is játszott, s ez bíztató a jövőre nézve.