Kiemelt hírek Makó Sport Top

Készül a bajnokságra a Makói KC női csapata

A női kézilabda NB II Dél-keleti csoportjában szereplő Makói KC-nál is zajlik a felkészülés a bajnokság második felvonására. A gárda a szezon elejére teljesen átalakult, a mezőny legfiatalabb átlag életkorú társasága játszik Makón, ami az eredményeken is meglátszik, a lányok egyelőre első győzelmükre hajtanak.

Szabó Attila vezetőedző a Rádió 7-nek elmondta, hogy tudatos építkezés zajlik a Makói KC női csapatánál, ennek megfelelően a lányok maximális erőbedobással készülnek, egyelőre főként erőnléti edzésekkel.

„Nagyon komoly felkészülésben vagyunk, január elején kezdtük a munkát. Heti három alkalommal végezzük a feladatunkat, nagyon komoly állóképességi, erőnléti edzéseket tartunk, labdával még ritkábban találkozunk, az a következő héttől szerepel a programban. A lányok nagyon lelkesen, becsülettel teszik a dolgukat, minden edzés után komoly fájdalommal és verejtékkel távoznak, de ezt nagyon-nagyon jól tűrik. Nyilván ők is látják és tudják, hogy mit miért kell megtennünk” – fogalmazott az edző.