Hírek Kiemelt hírek Makó Top

Csipkesor: több üzlet, szebb belső és külső

Czirbus Gábor az egyik üzlettulajdonossal járta be a beruházás helyszínét. A bérlők nagyobb forgalmat és kevesebb rezsit várnak a felújítástól, az önkormányzat pedig több bevételt a hosszú ideje kiadatlan üzletekből. Az is kiderült, miért csúszott a járdafelújítás elkezdése.

A téli időjárás ellenére a Csipkesoron az üzlethelyiségek belső felújítása most is folyik, a szakemberek folyamatosan dolgoznak. Elsőként a régi cipőbolt helyén lévő helyiséget néztük meg, amelyben nagy átalakítások lesznek. Ezt és a korábbi élelmiszerbolti raktárt ugyanis több részre osztják, hogy jobban kiadható legyen. Előbbit három, utóbbit pedig kettő mintegy 100 négyzetméteres részre osztják.

– Ezek az üzlethelyiségek a nagyságuk miatt évek óta kiadhatatlanok voltak, így kettő helyett öt lesz belőle, felszerelve mindennel, amire a vállalkozásoknak szüksége van. Így külön-külön rendelkezésre áll majd eladótér, raktár, mosdók, iroda. – mondta el Czirbus Gábor.

Az alpolgármester hozzátette: a Csipkesoron most kettő olyan üzlethelyiség van, amelyet az önkormányzat használ, ám ha lesz rá igény, akkor azokat is ki lehet adni. Czirbus Gábor kiemelte, ha már Makón nincs pláza, akkor lesz egy szép megújult üzletsor, ami a makóiak és az idelátogatók igényeit is ki tudja szolgálni.

navigate_before
navigate_next

A külső és belső megújulást nagyon várják a bérlők is, forgalomnövekedésre és rezsicsökkenésre számítanak, tudtuk meg Gyömbérné Szabó Jolántól, akinek 2001 óta van itt a sportboltja.

– Ha ez a szép park itt megépül, az vonzza a nézelődőket, és azokból lesznek a vásárlók. Amióta itt béreljük az üzletet, nem volt felújítás, így természetesen nagyon örülünk neki, hogy most van rá lehetőség. A miénk belseje már majdnem készen is van, az összes helyiség járólapot kapott, falakat is bontottak, vizesblokkot alakítottak ki, az elektromos rendszer is megújult, gyönyörűen néz ki, le a kalappal a munkások előtt. – mondja a bérlő.

Ő a szigetelésnek köszönhetően azzal is számol, hogy jóval kevesebbet kell majd fizetni a fűtésért, de mint megtudtuk tőle, az elektromos vezetékekre is ráfért a csere, előfordult, hogy egy-egy berendezés bedugásakor lecsapta a biztosítékot.

Az önkormányzat mindenben egyeztetett a bérlőkkel, így arról is, mikor lenne számukra a legkevésbé hátrányos a felújítás, illetve mire van szükségük.

Czirbus Gábor a járdafelújítással kapcsolatosan elmondta, két olyan kérés miatt húzódtak el a munkálatok, amelyet előre nem lehetett látni. A Nemzeti Közműszolgáltató ugyanis jelezte, szeretne egy teljes körű közműkiváltást elvégezni a Csipkesor egész szakaszán, ez másfél hónap hátrányt jelentett, és volt egy lakóközösség, amelyik kérte az egy hónap türelmi időt a munkálatok megkezdése előtt, így ehhez alkalmazkodnia kellett az önkormányzatnak.