Hírek Kiemelt hírek Makó

Már 250 tonna sót használtak a makói utak síkosság mentesítésére

November óta már 11 alkalommal történt síkosság-mentesítés az önkormányzat által fenntartott úthálózaton a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. által. Az elmúlt három hónapban összesen 250 tonna sót használtak el erre a célra.

Nagy Nándortól, a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, az idei téli szezonban már 11 alkalommal volt síkosságmentesítés a városban. Az elmúlt időszakban az összes, az önkormányzat által fenntartott autó- és kerékpárutat letakarították gépek segítségével, illetve a hó mennyiségétől függően 20-40 közfoglalkoztatott takarítja a járdákat többek között a közintézmények, iskolák, óvodák és orvosi rendelők környékén. 

Öt nagy géppel mintegy 1350 kilométernyi autóutat szabadítottak meg a hótól a szezonban, még három kisebb géppel 430 kilométernyi kerékpárútról tolták el a havat. 

Ma reggel az ónos esőre, havazásra figyelmeztetett az Országos Meteorológiai Szolgálat: a makói járásban nemcsak az ónos eső, hanem a havazás is megérkezett. A Makói Mentősök is figyelemre intették a közlekedésben résztvevőket: a gyalogosoknak és az autósoknak is nagyobb körültekintéssel illik közlekedniük.