Hírek

Jó reggelt, Makó!

Az alpolgármester szerint Makó hagyma nélkül elképzelhetetlen, szemetesnek nézték a királyhegyesi erdőt, fiatalok támogat Nagylak és minibölcsődét terveznek Csanádalbertin – tegnap ezekről is hírt adtunk!

Forgalomlassító demonstrációt tartott hétfőn a Mi Hazánk Mozgalom Makón: elnökükkel készült interjúnkban a párt építéséről és Márki-Zay Péterről is kérdeztük. A cégek bérnövelési szándéka 10 százalék körüli az idén: ez fellendíti a gazdaságot, és az erős munkaerő kereslet is a béremelés irányába hat. Túlórakeret: erre kaptak felhatalmazást a munkáltatók. A kormány folytatja a bölcsődék fejlesztését: a bölcsődék működtetéséhez adott magasabb támogatás, a férőhelyek számának bővülése és a gyermeknevelők nagyobb anyagi megbecsülése jelentik az alapját kormány bölcsődefejlesztési programjának.

Vécécsésze is termett a királyhegyesi erdősávban: a leletre bukkanó olvasónk kiakadt a kiszórt hulladék látványától. Fiatalokat támogat Nagylak: 300 ezer forint letelepedési támogatást igényelhetnek meg a 40 év alatti fiatalok a településen. Czirbus Gábor alpolgármester szerint Makó hagyma nélkül elképzelhetetlen. Négy kistelepülést kiszolgáló minibölcsődét is hozna létre Csanádalberti.

Minibölcsődét terveznek Csanádalbertin – Makó Híradó

Négy kistelepülést kiszolgáló minibölcsődét is hozna létre az önkormányzat, az Egészségház melletti, erre a célra már megvásárolt épületben.

Újabb betegségek után igényelhető adókedvezmény: 2019-től adókedvezményt igényelhetnek az emlő- és petefészek-daganatban, a méhnyakrákban, az endometriózisban, valamint a here- és prosztatarákban szenvedők. Kijelentette, hogy a kormány segíti a betegeket és a rászorulókat. 25 éve ölték meg Szegeden a Z. Nagy családot: a köztiszteletben álló, ismert szegedi cukrászt, Z. Nagy Bálintot és családját küldte halálba gyilkosuk 1994. január 23-áról 24-ére, vasárnapról hétfőre virradó éjszaka. Elutasította a Czirbus Gábor elleni feljelentést a rendőrség: az alpolgármestert azért jelentették fel, mert a decemberi makói tüntetésen a szervezők szerint megsértette a gyülekezési törvényt, „provokált” a teaosztással.

Maradnak a mínuszok és a havazás is: a hőmérő higanyszála nem kúszik 0 fok fölé. Estére egy nagyobb mennyiségű havat jósolnak az előrejelzések.

A napot kezdjük egy The Biebers számmal!