A Szikszai György Református Általános Iskolában nagy hangsúlyt fektetnek a sportokra: a gyerek kézilabdázhatnak, focizhatnak, de akár grundbirkózhatnak is. Legutóbb a második osztályos grundbirkózó lányok az országos döntőbe jutottak.

Nemrég Békéscsabán versenyeztek a Szikszai György Református Általános Iskola grundbirkózói. Mezei László testnevelő tanártól megtudtuk, az intézmény 39 gyerekkel nevezett a megmérettetésre, különböző korosztályokban.

– Nem várt sikert arattunk, hiszen a fiúkkal is értünk el eredményt, amely idáig sosem sikerült. Már tavaly éreztem, hogy a kislányok nagyon ügyesek, azonban akkor még csak első osztályosok voltak, de idén beértek és meg is nyerték az I. korcsoportot, így februárban Budapestre utazunk az országos döntőre – mesélte a pedagógus.

Jakab Fanni és Jakab Peggi is a részt vett a békéscsabai versenyen. Az ikrek az iskolában még kézilabdára is járnak, mivel szeretik és fontos számukra a sport. A második osztályos lányok élvezték a békéscsabai versenyt, bár picit izgultak, mielőtt a grundra léptek.

Mezei László elárulta, már nagyon várják, hogy elkészüljön a kézilabdacsarnok, mivel most nehezebben tudják megoldani a testnevelés órákat. Szeretnének különböző tornákat, versenyeket is szervezni majd az új komplexumban.

Eredmények:

I. helyezés: I. korcsoport A csapat
Csonka Krisztina (2. a.), Deák Eszter (2. a.), Deák Evelin (2. a.), Jakab Peggi (2. a.), Török Maja (2. a.).
A csapat bejutott a Budapesten tartandó országos döntőbe.

III. helyezés: II. korcsoport leány
Czibak Laura (3. a.), Fekete Krisztina (5. a.), Hegyes Mercédesz (1. a.), Kolompár Dzsenifer (4. a), Papp Csenge (3. a.), Rácz Vanessza (4. a.), Szabó Alexandra (4. a.), Szilágyi Szilvia (4. a.).

III. helyezés: I. korcsoport fiú
Görbe Roland (1. a.), Győri Bálint (1. b.), Győri Gábor (1. b.), Horváth Kevin (1. b.), Kiss Dániel (1. b.), Kovács Bálint (1. b.), Kovács Kristóf (3. a.), Kovács Péter (2. a.), Kurunczi Róbert (1. b.), Nagy György Tamás (3. a.), Popon Patrik (1. a.), Szabó Levente (2. a.).

IV. helyezés: I. korcsoport leány B csapat
Almási Eszter (1. b), Czibak Dzsenifer (1. a.), Dégi Lilien (2. a.), Dósa Dóra (1. a.), Jakab Fanni (2. a.), Rácz Dzsenifer (2. a.), Tóth Szofi Liliána (2. a.).

V. helyezés: II. korcsoport fiú
Bódi Erik (4. a.), Hatházi Oszkár Szilamér (4. a.), Kertész Krisztián (4. a.), Kiss Attila (4. a.), Kovács Krisztián (4. a.), Török Dániel (4. a), Trivapetrovics Gábor (5. a.).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest