Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón kijelentette: a Jobbik és a baloldal összefogása arról szól, hogy a baloldal próbálja szalonképessé tenni a rasszizmust és az antiszemitizmust. Ennek érdekében egy közös bevándorláspárti EP-listát is megalkothatnak – közölte az Origo.

A Miniszterelnökség vezetőjét a Kormányinfón kérdezték a Sneider Tamás Jobbik-elnökkel kapcsolatban a napokban megjelent, rasszista indíttatású, erőszakos bűncselekményekről szóló hírekről.

– A közéletben nincs helye annak, aki ilyen gyűlöletcselekményt követ el – mondta Gulyás Gergely azzal összefüggésben, hogy Sneider egy mozgáskorlátozott, roma származású embert brutálisan bántalmazott, csupán annak a származása miatt. A miniszter kifejezetten elrettentőnek nevezte ezt a botrányos eseményt.

Azt is megemlítette, hogy az antiszemita Szávay István, aki egy zsidó származású nő megverésével dicsekedett, még mindig a Jobbik országgyűlési képviselője. A baloldal egyébként teljes mértékben elnézi a Jobbiknak a rasszizmust és az antiszemitizmus, egy közös bevándorláspárti EP-lista létrehozása érdekében.

Borítókép: MTI Fotó/Máthé Zoltán.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest