Hírek Kiemelt hírek Makó

Jó reggelt, Makó!

Zongorát is avattak a SZIGNUM magyar kultúra napján, Koszta József alkotásaiból nyílt tárlat Makón, a hóesés sem tántorította el a véradókat, Jani Béla törzszászlós Maroslele új körzeti megbízottja, megérkezett Csongrád megyébe az influenzajárvány – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Zenével és közös szavalással emlékeztek meg a magyar kultúra napjáról a makói Szent István Egyházi Iskola diákjai. Az alkalmon az intézmény új zongoráját is felavatták és az ökumené ünnepéhez kapcsolódva egy kerekasztal beszélgetést is folytattak.

Ahogy korábban, idén is számos programmal jelentkezik a József Attila Városi Múzeum a Magyar Kultúra Napja alkalmából. Kedd délután Koszta József festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás.

Első alkalommal szervezett véradást a Figyi Coffee és Rendezvényház a Magyar Vöröskereszttel közösen. A kávézó többször állt már nemes ügy mellé, és bár most volt még csak az első, a felhívás sikerének köszönhetően már a következő véradáson gondolkodnak.

Bemutatkozott az új körzeti megbízott, mintaházzá alakítják át a Takarékszövetkezet korábbi épületét, s három havi alapilletményét kapja az előző évben végzett munkája jutalmául Martonosi György polgármester – döntött róla kedd délutáni ülésén a maroslelei képviselő-testület.

Hazugságvizsgálatot kért a nagyéri emberölési kísérlet gyanúsítottja a tegnapi tárgyalásán – B. Sándor az ügyészség szerint tavaly március 29-én egy talpas pohár törött részével a nagyéri Majláth presszó előtt minden előzmény nélkül megvágta a torkán az ajtón kilépő Sz. Károly, aki súlyos életveszélyes sérüléseket szenvedett. 

Csaknem 300 ezer forint értékben lopott szerszámokat egy csanádpalotai lakos, ellene lopás vétsége miatt indult büntetőeljárás a Makói Rendőrkapitányságon.

Forgalomlassító demonstrációt tartott a Mi Hazánk Mozgalom is Makón, kevesebb idő alatt is jóval nagyobb sikerrel, mint a civil szervezés mögé bújt összefogás.

Csongrád megyébe az év harmadik hetében haladta meg a járványküszöböt az influenza aktivitás. Tekintettel erre, 2019. január 23-tól a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar valamennyi fekvőbeteg ellátó osztályán, valamint a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhelyi és Kakasszéki Tagintézményében rendelt el a megyei tisztifőorvos látogatási tilalmat.

A mai napot pedig a Kowalsky Meg a Vega dalával indítjuk!