Hírek Makó

6 autó megoldotta, amit kétszer annyi nem tudott

Forgalomlassító demonstrációt tartott a Mi Hazánk Mozgalom is Makón, kevesebb idő alatt is jóval nagyobb sikerrel, mint a civil szervezés mögé bújt összefogás. Toroczkai László elhatárolódott a balliberális tömb által keltett értelmetlen cirkusztól, a Gumiipari Szakszervezeti Szövetséggel karöltve már két helyen sikerült megegyezni a munkáltatókkal.

A Rákosi úton tartotta meg a forgalomlassító demonstrációját a Mi Hazánk Mozgalom, amely az országban 8 helyszínen, a három legnagyobb gumiipari cég gyárainál szervezett megmozdulást. A párt a 13 ezer munkavállalót képviselő Gumiipari Szakszervezeti Szövetségnek segít elérni a követeléseiket a munkáltatókkal szemben. A szakszervezet nem csak a túlóratörvénnyel kapcsolatosan tárgyal velük, béremelést, és a munkakörülmények javítását is szeretnék elérni. Ez Veszprémben és Nyíregyházán már sikerült is.

A szombati demonstrációhoz képest – ahol gyakorlatilag zavartalan volt a forgalom -, most mindössze 6 autóval is sikerült elérni, hogy lassítania kelljen közlekedőknek, és ehhez még szirénázni, dudálni, meg zenét bömböltetni sem kellett. A párt elnökét arról is kérdeztük, mi a különbség az ő tiltakozásuk, és a korábbi, kormányellenes tüntetések között.

– Ez az országos demonstráció nem része annak az egyesült balliberális tömb által keltett értelmetlen cirkusznak, ami valójában csak öncélú politikai akciókról szól. Mi csak és kizárólag azokat a követeléseket szeretnénk elérni, amelyeket a Gumiipari Szakszervezeti Szövetség tűzött a zászlajára. Nem telepszünk rá egy szakszervezet törekvéseire, nem mi akarjuk megmondani, hogy mi a fontos számukra. – hangsúlyozta Toroczkai László.

Mint korábban beszámoltunk róla, a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft.-nál mőködő ContiTech Dolgozók Független Szakszervezete megállapodást kötött Makón, hogy 2019-ben nem alkalmazzák a túlóratörvény adta lehetőségeket. Toroczkai László erről azt mondta, ennek természetesen örülnek, ám a Gumiipari Szakszervezeti Szövetség más pontokban is szeretne megállapodni a munkáltatókkal.