Kiemelt hírek Térség

Remekül sikerült az apátfalvi ovis bál

Szombaton este 7-kor kezdődött és hajnali 3-ig tartott az Apátfalvi Bíbic Óvoda és Bölcsőde és az Apátfalva Község Óvodásaiért Közhasznú Alapítvány jubileumi jótékonysági batyus bálja. Remek volt a hangulat.

A régi óvodai képekre is rácsodálkozhattak a bálba érkezők, a Faluház előterében rendezett kiállításon, s a szerencsések magukra is ismerhettek egy-egy fotón, melyeket a szervezők az egykori óvónőktől kaptak. A 125 éves Apátfalvi Óvoda jótékonysági batyus báljára sokan érkeztek.

Mint azt köszöntőjében Faragó Erzsébet, az Apátfalva Község Óvodásaiért Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnöke, aki felidézte az óvoda történetét is.

Elmondta, hogy az első kisdedóvó 1893-ban létesült. A Maros utcai óvodai épület egy része, a templom felőli épület volt az, melyet egy istállóból alakítottak át óvodává. Az első óvónőt Kornis Mária Margitnak hívták Az óvoda folyosója nyitott volt, a gyerekek közvetlenül a udvarra mentek ki a teremből. Az egyetlen csoportba közel 65 fő kisgyermek járt, rájuk egy óvónő és egy dajka felügyelt. Szenes kályhával fűtöttek, s a teremben olajos volt a padló. Az ennivalót egy kis padon ülve a kezükből ették meg a gyerekek.
Az első nagyobb felújítás a ’70-es években történt, községi összefogással. 100 forintért árusították ennek érdekében a „téglajegyeket”. Az építkezésben az akkori termelő szövetkezett segített. A Rákóczi utcai óvoda 1932-ben épült. A Dózsa György utcai óvodát 1961-ben kezdték el építeni és 1963-ban adták át.

Faragó Erzsébet a Nówé Band tagjaival.

A jótékonysági batyus bál célja az idén is az apátfalvi óvodákba járó kisgyerekek támogatása: azaz a három intézmény korszerűsítése, a kornak megfelelő szakmai eszközök, berendezési tárgyak vásárlása, kirándulásokra, rendezvényekre való eljutás valamint az óvodai speciális foglalkozások, felzárkóztatást és tehetséggondozást segítő foglalkozások támogatása volt.

– Alapítványunk már 2005 óta szinte minden évben megrendezi jótékonysági bálját. Az idén rendhagyó jótékonysági bált sikerült megszervezni. Ugyanis 125 éves az Apátfalvi Óvoda, és ennek apropóján gondoltuk, hogy ezt a szép évszámot egy bállal ünnepeljük meg – tette hozzá a kuratórium elnöke.
A vacsora és a tánc előtt a helyi iskola negyedikes diákjai teremtettek vidám hangulatot Rock and Roll című farsangi műsorukkal.
A talpalávalót a Nówé Band szolgáltatta, s a 150 vendég minden egyes tagja egy-egy a jubileumra emlékeztető, a 125-ös számot viselő sütit is kapott.

navigate_before
navigate_next