Kiemelt hírek Térség

Kávéval festett képek az apátfalvi könyvtárban

A lélek szárnyai, George Clooney portréja, a Hagymatikum, épületek, kávézók, állatok és emberek is láthatók Kajáriné K. V. Katalin az apátfalvi könyvtárban a hét végén nyílt tárlatán.

Az Ébredés című kiállításon Gera Bazsó – a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti iskola növendéke – játszott gitáron, majd Rigó Angéla, a Bökény Népe Egyesület tagja mondott megnyitót.

– Bár Ébredés a kiállítás címe, de igazából nincs külön tematikája ennek a tárlatnak. Mivel a legutóbbi makói kiállításomra kávés képeket kértek tőlem, ezért többnyire azokat hoztam egy az apátfalvi könyvtárba, a képek a reggeli ébredést, a kávézást ábrázolják – mondta Kajáriné K. V. Katalin, aki nem a nevében szereplő K. V. nem a feketét, hanem lánykori vezeték nevét: a Kádárt és az egyik keresztnevét, a Valériát jelenti.

– Nem tudom, hogy az emberek magukban mit igazából szólnak a képeim láttán, hiszen a szemembe mindenki a kedveset mondja. Nem tudom, hogy ami kedvességet, jóságot, szép szót kapok, mennyire őszinte. A tárlatnyitóimon azonban általában sokan vesznek részt – mondta.

navigate_before
navigate_next