Hírek Kiemelt hírek Makó

Jó reggelt, Makó!

Elkezdődött az Ószegedi utcai Vörös-kereszt restaurálása, Maffiaháború volt a Gloriusban, fogadóórát tartott Farkas Éva Erzsébet, a Contitech nem vezeti be az új túlóratörvényt, megérkeztek a Nínó macik a makói mentőautókba is – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

A József Attila Városi Múzeum és Tamásy Aladár kezdeményezésére a makói Vörös-kereszt megújul. Ennek a költségeit a Lechner Ödön Tudásközpont Népi építészeti programjához beadott és megnyert támogatásból lesz finanszírozva, a restaurálási munkálatokat Szigeti Márton szakrestaurátor végzi.

Tartalmas kikapcsolódást kínált a Grand Hotel Glorius január harmadik hétvégéjén is; egy vacsorával egybekötött logikai társasjátékra várták az érdeklődőket. A Maffiaháború című, teltházas esemény az izgalmas feladatok mellett kulináris élményekkel is szolgált.

Farkas Éva Erzsébet a napokban tartotta első fogadóóráját, ahol különböző ügyekkel kereste fel a lakosság a polgármestert: szociális ügyekkel, fejlesztésekkel és programokkal kapcsolatban is érdeklődtek.

A Contitech nem vezeti be az új túlóratörvényt – a nemrégiben megkötött megállapodás szerint sem az éves maximális 400 órára, sem a munkaidőkeret maximális tartalmára vonatkozó változásokat a 2019-es évre nem szándékozik alkalmazni a munkáltató.

Megérkeztek a Nínó macik a makói mentőautókba is – a kedves kis plüssfigurák elsősorban a gyermekeket segíthetik át a nehéz perceken.

Összesen hét helyszínen, január 20 és 26 között zajlik az imahét Makón. A Krisztus-hívők egységéért tartott rendezvénysorozat első alkalmán Farkas Éva Erzsébet polgármester is részt vett vasárnap este a Baptista imaházban, ahol Biró István, görögkatolikus parókus mondott beszédet.

A héten is télies lesz az időjárás: többször várható havazás, emellett hidegre kell készülni, többfelé napközben is mínuszok lesznek.

A mai napot pedig a Quimby dalával indítjuk!