Hírek Makó

A Baptista imaházban vette kezdetét az imahét Makón

Összesen hét helyszínen, január 20 és 26 között zajlik az imahét Makón. A Krisztus-hívők egységéért tartott rendezvénysorozat első alkalmán Farkas Éva Erzsébet polgármester is részt vett vasárnap este.

Az ökumenikus imahét közel húsz éve indult, mostanra pedig világméretűvé vált az imahét, amely során a Krisztus-hívők mindenhol összejönnek és imádkoznak az egységben növekedésért – tudtuk meg Szappanos Lajostól.

– Azért tartom fontosnak, mert ez a Krisztus-hívők közösségének az összejövetele. És a Krisztus-hívők én úgy gondolom egy hajóban eveznek: és ez a hajónk, ennek megvan a célja, az iránya, a vezetője, és ezzel a hajóval mi haladunk a mi célunk megvalósítása felé, és közösségben sokkal hatékonyabban és sokkal gyorsabban tudjuk elérni a céljainkat – emelte ki a Makói Baptista Gyülekezet lelkipásztora.

Az imahét első alkalmán Biró István, görögkatolikus parókus mondott beszédet, melyben arról szólt, mennyi minden elválasztja az embereket, akárcsak a városban is egymástól, és hogy sok mindennel nem foglalkozunk, beleragadva a hétköznapi gondokba. Hangsúlyozta: legalább ezeken az estéken tudjunk felülemelkedni ezeken és Krisztushoz közeledni.