Belföld Hírek

Minden eddiginél kevesebben voltak a tüntetéseken országszerte

Hiába az ellenzéki propagandamédiumok többhetes kitartó reklámja. Pedig enyhén szólva eddig se tüntettek sokan. Sőt, nyugodtan használhatjuk a „tüntikézés” kifejezést is, mert a mai akció nehezen nevezhető másnak – véli az Origo.

A Hősök terén nyolcan (igen, 8-an) gyülekeztek például, hogy mindent elsöprő erővel kifejezzék elégedetlenségüket, és végigvonuljanak a városon. Az egész ország megbénításával fenyegetőztek, most pedig a nem túlságosan széles járda is elég volt nekik, hogy az egyébként kicsi Clark Ádám térre sétáljanak, ugyanis olyan kevesen voltak. Az ellenzék megalázó kudarcát hozta a mai nap.

Vidéken ötven-hatvanan tiltakoznak, a budapesti fő helyszínen végül alig ezren jöttek össze. Korábban egyébként azzal fenyegetőztek, hogy egész Budapestet megbénítják. Igaz, azelőtt pedig országos „szrtájkot” ígértek.  A “nagygyűlés” a Clark Ádám téren volt – nyilvánvalóan egyre kisebb helyre szervezik, hiszen minél kisebb a tér, annál többnek látszik akár néhány száz ember is.

Megint beszéltek a Soros-szervezetek képviselői, a hivatalos főszervező egy – finoman szólva – mérsékelten sikeres színész volt, aki saját magát Noárnak hívja. Ő egy tévéműsorban egyébként néhány napja azzal dicsekedett, hogy hihetetlen nagy hatással van az emberekre. Nem, nem egy szívszorító Rómeó- vagy egy felkavaró Hamlet-alakítására gondolt (ezekre nehezen, ilyenek ugyanis nem voltak), hanem arra, hogy terjed a “noárizmus”. Ki is fejtette, hogy ez mit jelent. Egy ismerőse egy villamosan hangosan politizáló férfi vállára tette a kezét, hogy hagyja abba a politizálást és leszállította a villamosról. Feltételezhetően a férfi a villamosan nem a kormányt szidta… Vagyis, a noárizmus ezek szerint erőszak a kormány támogatói ellen.

Beszélt az a gimnazista is, aki páratlanul mocskos trágárságáival lett népszerű az ellenzéki propagandaoldalakon. Sőt, nemcsak a propagandisták, hanem a Gyurcsány-Jobbik koalíció hölgytagjai is dícsérték, egyenesen arról írtak kiáltványukban, hogy büszkék rá. Most megint trágárkodott, a tömeg (tömeg… elnézést. Az alig ezer ember) meg ujjongott.

Mi történt még? Egy Soros-szervező szidta az otthon maradottakat (azaz, közel 10 millió embert), egy videoblogger az ideológianélküliségről szónokolt, azaz, miért ne foghatna össze bárki Gyurcsánnyal és a Jobbikkal, a helyszínen meg viccesnek szánt Soros-pénzeket osztogattak. Mintha attól még nem a Soros-szervezetek verbuválták volna ezt a kínos kudarcba fulladt, igazi tüntikézést.

Borítókép forrása: MTI