Kiemelt hírek Térség

Kapcsolatépítő böllérnap volt Csanádpalotán

Egy pályázatnak köszönhetően számos programnak ad helyszínt Csanádpalota: szombaton Zsombolya és Gyertyámos közreműködésével határon átnyúló böllérnapot szerveztek a városban.

Csanádpalota, Zsombolya és Gyertyámos közösen pályázott meg egy Európai Uniós kiírást, amelynek költsége összesen közel 25 millió forint – ebből Csanádpalota mintegy 7 millió forintot kap. Ennek köszönthetően olyan rendezvényeknek ad majd a város, mint a gyermeknap, a városnap vagy az a böllérnap, amelyet szombaton szerveztek meg.

Nyergesné Kovács Erzsébet polgármester elmondta, a böllérfesztiválnak régi hagyománya van Csanádpalotán, 2003-ban szervezték meg az első ilyen programot.  Az idei rendezvény kapcsolatépítőnek számított, hiszen a pályázatban lévő települések is részt vettek, illetve testvértelepülések és szomszédos községek is képviseltették magukat. Szombaton 9 disznót dolgoztak fel – ebből kettőt ajánlottak fel civilek -, továbbá pénteken is egyet már elkészítettek, amelyből a reggeli disznóságok sültek ki.  

navigate_before
navigate_next

Perneki László alpolgármester elárulta, a pályázat által megvalósuló rendezvényeknek Csanádpalota ad helyszínt. A tender a kapcsolatépítést is lehetővé teszi a jó programok mellett.