A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-alföldi Regionális Igazgatósága bírálja el Szabó Bálint Szeviép-üggyel kapcsolatos feljelentésének egyik részét – értesült a Magyar Idők.

Mint ismert, a Mindenki Szegedért Mozgalom alapítója november végén azért tett feljelentést Polt Péter legfőbb ügyésznél, mert szerinte az első fokon lezárult Szeviép-perben – politikai befolyásra – nem vizsgálták a mélyebb összefüggéseket. Szabó Bálint bűnszervezetben elkövetett csődbűntett, pénzmosás, tiltott pártfinanszírozás, hivatali visszaélés, vesztegetés és más bűncselekmények gyanújával tett feljelentést. Az ügyeket kettéválasztották, az egyik felét egyesítették egy már folyamatban levő eljárással, amelyet a Központi Nyomozó Főügyészség szegedi regionális osztálya folytat vezető beosztású hivatalos személy által a kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása miatt. A feljelentés másik fele először a Csongrád Megyei Főügyészséghez, majd onnan a NAV Dél-alföldi Regionális Igazgatóságához került. Úgy tudjuk, a NAV iratokat kért be Szabó Bálinttól a feljelentéssel kapcsolatban.

A Mindenki Szegedért Mozgalom alapítója a közelmúltban két másik ügyben, a Dorozsmai Nagybani Piac Kft. és a Ligetfürdő Kft. üzletrészeinek eladása kapcsán is feljelentést tett.

A jogász az utóbbi ügylettel kapcsolatban szintén a Legfőbb Ügyészséghez fordult, amely tájékoztatása szerint megküldte a feljelentést elbírálásra a Csongrád Megyei Főügyészségre.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest