Kulturális és gasztronómiai programokat szervez a település a romániai Zsombolyával és Gyertyámossal közösen. A cél, hogy a két ország jobban megismerje egymás kultúráját.

A hétvégi csanádpalotai Böllérnap lesz az első program abban a rendezvénysorozatban, amelyet Csanádpalota és két másik romániai település egy Európai Uniós pályázat segítségével szervez.

A pályázat teljes költségvetése 76.690 euró, vagyis közel 25 millió forint, amelyből a Csanádpalotára eső rész mintegy 7 millió forint. A település elsőként a hétvégi Böllérnapra várja a partnereket, amelyen a csapatok saját hagyományaik, szokásaik szerint dolgozzák fel a sertéseket, megismertetve a helyi sajátosságokkal egymást és az érdeklődőket.

Május 25.-én közös gyermeknapot szerveznek, július 1.-6. között pedig ifjúsági tábort tartanak az idén várossá nyilvánításának 10. évfordulóját ünneplő településen. A csanádpalotai rendezvénysorozat a szeptember 7.-i Gasztronómiai nappal zárul.

A projektnyitó sajtótájékoztatón elhangzott, a három településről összesen 300 fő vesz részt a pályázatban, amelynek elsődleges célja, hogy a résztvevő települések minél jobban megismerjék egymás hagyományait, értékeit és kultúráját.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest