A Makói Fiatalok Akadémiája szervezése által általános iskolások vehettek részt Azbej Tristan külügyminiszter előadásán. Azbej többek között a keresztények üldözésről számolt be a fiataloknak.

Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára olyan helyeken adott már elő, mint Washington, New York vagy éppen a Vatikán, azonban péntek délelőtt a makói Hagymaházban lépett a színpadra makói általános iskolások előtt. Az államtitkár egy olyan fontos dologra hívta fel a figyelmet, amelyről kevés szó esik tanórák keretén belül: a keresztényüldözésről, annak módszereiről és azokról az országokról mesélt a fiataloknak, ahol ezek a cselekedetek mindennaposnak számít.

A Magyar Kormány üldözött keresztények megsegítésére közel 5 milliárd forintot fordít. Mint ahogy a felelős államtitkár elmondta, azért is fontos az ügy segítése, ugyanis ez minden nemzetre kihat. Azbej Tristan számos országban járt és rengeteg dolgot látott-hallott, ezeket adta át a makói fiataloknak.

 

A rendezvényen részt vett Farkas Éva Erzsébet polgármester is, aki köszöntötte a résztvevőket és kiemelte: azért is rendkívüli előadáson vehetnek részt a diákok, mivel a Magyar Kormány egy egyedülálló programot hozott létre, amellyel az adott országban segítik az üldözött keresztényeket. Weszelyné Véghseő Henriett önkormányzati képviselő még tavaly hallotta Azbej Tristant Szegeden – akkor annyira hatással volt rá, hogy mindenképpen el szerette volna hozni Makóra az államtitkárt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest