Hírek Kiemelt hírek Makó

„Szrtájk” Makón: mindenkit szeretettel várnak a civilszervezet!

Ami nem megy, azt még mindig erőltetik a mindentől és mindenkitől szigorúan és hű, de nagyon független makói forgalomlassítók (forgalom lassítok).

A szombati szeánsz (demonsráció) főszervezője (főszevezője), Jani László (Dollár) akkora lendülettel fogott neki a kormányellenes esemény online plakátolásának, hogy – mint megírtuk – máris Makón akarja megállítani az országot. Tudják, ott a Lonovics stg.-nél (stégnél?). Nyilván olyan legendásan országmegállító partnerekkel, mint az O1G-világrekorder DK-komisszár, Mucsi Tamás vagy éppen az el-eltünedező Jobbik-balösszekötő, Zeitler Ádám.

Demonsráció a…. stégen? – Makó Híradó

Van valami perverz romantikája annak, ahogyan az ellenzéki pártok, aktivisták, szimpatizánsok egymást túllicitálva próbálnak rákapaszkodni az elvileg civil kezdeményezésekre. Mindenkit arra kérünk, szombaton helyezzék biztonságba a tűzjelzőket! Országszerte hatalmas energiát fektetnek abba az ellenzéki pártok, hogy azt láttassák, a túlóratörvény ellenni – egyébként meg simán csak kormányellenes – tüntetéseknek hatalmas tömegbázisa van, nekik meg mindehhez semmi köze, a nép az elégedetlen, a demonstrációkat civilek szervezik, és a többi.

A makói tüncizők hajmeresztő hibáktól hemzsegő felhívásai regionális és országos népszerűségre tettek szert az elmúlt órákban, még ha nem is jutottak el arra szintre, mint a január 5-i budapesti bénázás (C)EU-kompatibilisnek csúfolt „Szrtájk” felirata.

Demonstráció

Ez sem szegte azonban kedvüket, a közösségi médiában csillogtatták tovább helyesírási képtelenségeiket és írásjelezési áltudományukat, páratlan bravúrokkal szórakoztatva a nagyérdeműt. Kiderült például, Makón olyan nagy az elszántság, hogy az országos már Országos, a párt rögtön Párt, ha ellenzéki, nem is beszélve a nagybetűs Szakszervezetekről. Mind kéz a kézben lassítják majd a jobb sorsra érdemes Maros-parti települést. A mumus túlóratörvényből így született meg a Rabszolga törvény (nagybetűvel és külön) – persze ez csak kóstoló a szarvashibákból.

Nem baj, kicsire nem adunk, nagy meg nem számít.

A lényeg, hogy „mindenkit szeretettel várnak a Makói civilszervezet”…

Borítókép: pixabay.com