Hírek Kiemelt hírek Makó

„Szrtájk” Makón: mindenkit szeretettel várnak a civilszervezet!

Ami nem megy, azt még mindig erőltetik a mindentől és mindenkitől szigorúan és hű, de nagyon független makói forgalomlassítók (forgalom lassítok).

A szombati szeánsz (demonsráció) főszervezője (főszevezője), Jani László (Dollár) akkora lendülettel fogott neki a kormányellenes esemény online plakátolásának, hogy – mint megírtuk – máris Makón akarja megállítani az országot. Tudják, ott a Lonovics stg.-nél (stégnél?). Nyilván olyan legendásan országmegállító partnerekkel, mint az O1G-világrekorder DK-komisszár, Mucsi Tamás vagy éppen az el-eltünedező Jobbik-balösszekötő, Zeitler Ádám.

Demonsráció a…. stégen? – Makó Híradó

Van valami perverz romantikája annak, ahogyan az ellenzéki pártok, aktivisták, szimpatizánsok egymást túllicitálva próbálnak rákapaszkodni az elvileg civil kezdeményezésekre. Mindenkit arra kérünk, szombaton helyezzék biztonságba a tűzjelzőket! Országszerte hatalmas energiát fektetnek abba az ellenzéki pártok, hogy azt láttassák, a túlóratörvény ellenni – egyébként meg simán csak kormányellenes – tüntetéseknek hatalmas tömegbázisa van, nekik meg mindehhez semmi köze, a nép az elégedetlen, a demonstrációkat civilek szervezik, és a többi.

A makói tüncizők hajmeresztő hibáktól hemzsegő felhívásai regionális és országos népszerűségre tettek szert az elmúlt órákban, még ha nem is jutottak el arra szintre, mint a január 5-i budapesti bénázás (C)EU-kompatibilisnek csúfolt „Szrtájk” felirata.

Demonstráció

Ez sem szegte azonban kedvüket, a közösségi médiában csillogtatták tovább helyesírási képtelenségeiket és írásjelezési áltudományukat, páratlan bravúrokkal szórakoztatva a nagyérdeműt. Kiderült például, Makón olyan nagy az elszántság, hogy az országos már Országos, a párt rögtön Párt, ha ellenzéki, nem is beszélve a nagybetűs Szakszervezetekről. Mind kéz a kézben lassítják majd a jobb sorsra érdemes Maros-parti települést. A mumus túlóratörvényből így született meg a Rabszolga törvény (nagybetűvel és külön) – persze ez csak kóstoló a szarvashibákból.

Nem baj, kicsire nem adunk, nagy meg nem számít.

A lényeg, hogy „mindenkit szeretettel várnak a Makói civilszervezet”…

Borítókép: pixabay.com

2 Responses

 1. A Lonovics sgt-ben az sgt. sugárutat jelent.

 2. Kedves cikkíró.
  Ügyes vagy, hogy ilyen szépen összegezted az egyébként semmitmondó gondolataidat.
  Végigolvastam, de azon gondolkodom, hogy vajon miről írtál?
  Arról hogy nem tud valaki helyesen írni, aki egyébként kiáll egy ország azon állampolgáraiért akik eltartják ezt a dilettáns hozzá nemértő tolvaj kormányt és a cimboráit, vagy szimplán csak gúnyt űzöl felebarátaidból?
  Gyanítom, te is Orsós úr tányérjából eszel és el vagy az eléd vetett koncokon, vagy annyira retardált vagy, hogy tényleg nem veszed észre mi folyik ebben az országban.
  Azt javaslom gondold jól át, hogy melyek is a valódi értékek és próbálj meg legalább pártatlan maradni hamár volt annyi eszed hogy a rossz oldalra álltál és nem kigúnyolni azokat, akik próbálnak tenni valamit, többek között érted is.

Comments are closed.