Hírek Makó

Jó reggelt, Makó!

A hétvégén ünnepli 7. születésnapját a Hagymatikum, kiadó üzlethelyiségekre lehet majd pályázni a megújuló Csipkesoron, utánajárt portálunk a fokhagymabiznisznek, forgalomlassítás lesz szombaton Makón – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Különleges látványosságokkal készül a hétvégére a Hagymatikum. A hetedik születésnap ünneplése alkalmából többek között elkészül majd a fürdő több méteres makettje. Mindez csokoládéból, marcipánból és grillázsból! Ám ezen felül is kiváló programokban részesülhetnek az odalátogatók, mutatjuk a programokat!

A Csipkesor megújulásának köszönhetően új bérleti szerződések megkötésére kerülhet sor az eddigi üres üzlethelyiségekben. Az Ifjúsági Színtér is átköltözik a József Attila Városi Könyvtár galéria részébe, így a színtér jelenlegi helyszíne is bérlőre találhat.

Sikeres esztendőt zárt és az idénre is már tele van tervekkel Vígh Zsolt. A makói Jázmin Apartman tulajdonosa 2019-ben a Maros-part két szálláshelyének népszerűsítését tűzte ki célul, Makó turisztikai fejlődése pedig folyamatosan motiválja.

A korábbi évek rossz tapasztalata miatt nem rönkökben, hanem felfűrészelve, illetve hasogatva osztják ki a szociális tűzifát Pitvaroson. A legidősebbeknek kérésre házhoz is viszik, a fiataloknak pedig kézikocsit is kölcsön adnak az elszállításához.

Nagy port kavart nemrég, amikor kiderült, hogy egy makói vállalkozás spanyol import fokhagymát is árul, igaz, szerintük csak karácsony után volt erre szükség, addig kitartott a hazai. Utánajártunk a fokhagymabiznisznek, érdekes dolgokra bukkantunk.

Szombaton három órán keresztül lassítják a forgalmat a Szegedi utcán a túlóratörvény és a kormány elleni tiltakozásként. A demonstrációnak papíron pártoktól függetlenül szervezője van, bár szerintünk nem attól lesz civil szervezés, hogy egy ember a nevét adja hozzá, a többit meg párt(ok) intézik.

A mai napot pedig a Daft Punk dalával indítjuk!