Kiemelt hírek Makó

Demonsráció a…. stégen?

Van valami perverz romantikája annak, ahogyan az ellenzéki pártok, aktivisták, szimpatizánsok egymást túllicitálva próbálnak rákapaszkodni az elvileg civil kezdeményezésekre. Mindenkit arra kérünk, szombaton helyezzék biztonságba a tűzjelzőket!

Országszerte hatalmas energiát fektetnek abba az ellenzéki pártok, hogy azt láttassák, a túlóratörvény elleni – egyébként meg simán csak kormányellenes – tüntetéseknek hatalmas tömegbázisa van, nekik meg mindehhez semmi köze, a nép az elégedetlen, a demonstrációkat civilek szervezik, és a többi. Ez nyilván nem így van, de nekik az a dolguk, kevés sikerrel, de próbálják saját legitimitásukat igazolni, szóval ne haragudjunk rájuk.

Mucsi Tamás is kiáll, próbál tartani egy komoly sajtótájékoztatót, aztán nem telik el néhány óra, és Makón már senki nem arról beszél, hogy „ellenállás”, hanem, hogy „helyesírás!”. A kettő között pedig mindössze annyi történik, hogy felkerül egy makói Facebook-csoportba egy igazi kézműves plakát a forgalomlassításról, tele brutális hibákkal.

A nyelvtan orvul hátba támadta az ellenzéket, mint egy csendes bérgyilkos, és ki is végezte a témát. Hiába, a nyelvtan már csak ilyen. A nép meg, amelyiknek – figyelem – az ellenzék szerint az lenne a dolga, hogy tömegesen vonuljon az utcára, nem ezt teszi, hanem helyette széttrollkodja az egészet. Majd ezután leveszik a plakátot, és pár perc múlva újra felrakják, szintén hibásan. Miután pedig “a nép” ezt is széttrollkodja, figyelem: kikapcsolják alatta a hozzászólás lehetőségét.

A kommunikációs és politikai tanácsadók egyik fele szép csendben a kardjába dől, a másik fele halkan felröhög, az ellenzéki „Makói modellt” meg hamarosan a Harvardon oktatják, a Hogyan ne csinálj politikai akciót? szeminárium anyagában.

Mindezt azért, mert a DK sajtótájékoztatóját követően az MSZP sem akar kimaradni a jóból, legalábbis jelenlegi információink szerint az ő lelkes aktivistájuk volt a terv kiötlője és megvalósítója.

Most jönnek majd ez alá a cikk alá az olyan kommentek, hogy jajj, hát a Makó Híradó is tele van (nincs) helyesírási hibával, aminek a valóságtartalma annyi, hogy hosszú időn keresztül ez tényleg jellemző volt. Egy éve már szinte egyáltalán nem, de még most is kapjuk miatta az áldást rendesen, szóval ezt ne erőltessük már.

Illetve azért van még itt egy fontos különbség: a Makó Híradó soha nem kérte, meg nem is fogja azt, hogy nyugodtan bízzák rá egy ország, vagy egy város vezetését. Ugye?

Mindenesetre mivel a Jobbik a mostani demonstráció támogatásában még nem tette le a névjegyét, azt kérjük, hogy a következő napokban mindenki helyezze biztonságba a tűzjelzőjét, mert ki tudja merre jár egy Zeitler Ádám…