Kiemelt hírek Térség

48 millióból fejlesztenek az idén Óföldeákon

TOP-os pályázatoknak köszönhetően a községházát, az orvosi rendelőt és az Emlékházat is fejlesztik az idén a kistelepülésen.

– Tavaly elnyert TOP-os pályázatoknak köszönhetően ebben az esztendőben 48 millió 72 ezer 394 forintból fejlesztjük a polgármesteri hivatal épületét, az orvosi rendelőt és az Emlékházat – mondta portálunknak Simonné Sinkó Erika Óföldeák polgármestere hozzátette: a projekt célja a két önkormányzati épület hatékonyabb energiahasználatának, racionálisabb energiagazdálkodásának elősegítése, ezáltal a fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése. A fejlesztés a környezetvédelmi szempontok mellett, a hosszútávon fenntartható gazdaságos intézményi működést is elősegíti.

– Az ezekhez kapcsolódó közbeszerzési pályázatot már kiírtuk, s egészen addig eljutottunk, hogy a nyertes kivitelezővel kötendő szerződést aláírása marad hátra – újságolta a polgármester.

– Az orvosi rendelő és a községháza nyílászáróit korábban már kicserélték, ezért a pályázat jóvoltából akadálymentesítik a két épületet, korszerűsítik a fűtésüket, illetve az épületek külső hőszigetelést kapnak. Az Emlékházban azonban a fűtéskorszerűsítés, a külső hőszigetelés mellett elvégzik a nyílászárók cseréjét is – részletezte az elvégzendő munkálatokat Simonné Sinkó Erika.