Kiemelt hírek Térség

Sokgyermekes magyarcsanádiaknak vittek ajándékot a máltaisok

Tíz nagycsaládos magyarcsanádi kapott tartós élelmiszercsomagot a Magyar Máltai Szeretetszolgálat makói szervezetétől, melyet Kómár Mátyás és munkatársa ma délelőtt adtak át.

– A karácsony előtti eredményes Adni örömöt gyűjtőakciónk jóvoltából adományozunk 10 magyarcsanádi rászoruló családnak tartós élelmiszercsomagot. Azért most, mert karácsony előtt az is oszt ilyet, aki egyébként év közben nem szokott, így az ünnepek előtt csak egy részét osztottuk ki a közel egy tonnányi összegyűjtött tartós élelmiszert adományoknak – mondta Kómár Mátyás. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat makói csoportja vezetője hozzátette: a csomagban liszt, cukor, száraztészta, konzerv, szaloncukor található. – A makói és makói térség gazdáitól származó gabonából készült a csomagban található, a makói malomban örül liszt – árulta el.

– Nagyon örülök ennek a segítségnek, három kiskorú gyerek van otthon, és nagy segítség bármi, amit kapunk – mondta örömmel Rádai Szilveszterné, aki hozzátette, unokáival együtt nyolcan élnek egy házban.

– Több éve gyümölcsöző a kapcsolatunk Kómár Mátyással. Ez egy baráti beszélgetéssel kezdődött, majd palántákat kaptunk, s nagyon sok tartós élelmiszert az elmúlt években, amit rászorult családoknak osztottunk ki – mondta Farkas János.

Magyarcsanád polgármestere hozzátette: Kómár Mátyás két hete azzal hívta fel, hogy tíz, többgyermekes családnak tudnának tartós élelmiszerből álló csomagot biztosítani, abból, amit tavaly decemberben a nagy bevásárlóközpontokban gyűjtöttek. – Örültünk a felajánlásnak, s a csomagokat ma adtuk át a tíz családnak, akiket a hely családsegítő segítségével választottak ki. A fő szempont az érintett családok gyermekeinek száma volt, hiszen úgy gondoljuk,, minél több gyerek van, annál nagyobb a szükség a tartós élelmiszerre.

navigate_before
navigate_next

Az élelmiszercsomagokat 6-5-4 gyermekes családok kapták.

A magyarcsanádi önkormányzat szociális tüzelővel, illetve rendkívüli települési, akár lakhatási támogatásban tudják segíteni azokat, akik megfelelnek a helyi rendelet előírásainak.