Kiemelt hírek Térség

„Másfél-két hétig is elég ennyi élelmiszer”

Tíz idős nagylaki kapott a máltaisok tartós élelmiszercsomagjából ma délelőtt a helyi községházán. Van akinek másfél-két hétig is elég lesz.

– Nekem nagyon nagy segítséget jelent, hogy megkaptam ezt a csomagot, mert kicsi a nyugdíjam. Dolgozni mellette pedig nem tudok, mert a cukorbetegségem miatt mindkét lábam levágták és szívbetegségben is szenvedek. Ennyi étellel másfél-két hétig is elleszek, amennyit most kaptam – mondta nagy örömmel az elektromos kerekesszékkel közlekedő Pápai László.

Pápai László az adománnyal. Azt mondja, hogy másfél-két hétig is megél belőle.

Nem sokkal korábban Kómár Mátyás és munkatársa, valamint a községháza dolgozói pakolták ki a Máltai Szeretetszolgálat makói csoportja autójából azt a tíz tartós élelmiszerekből összeállított csomagot, melyet a máltaisok még karácsony előtt gyűjtöttek össze. Kómár Mátyás azt mondta, hogy az adomány azért hozták most, mert úgy gondolták, hogy a karácsonykor kapott ételek január közepére már elfogytak mindenkinél.

– 2017-ben ismertem meg Mátyást. Polgármesterré választásom után törekedtem arra, hogy olyan jótékonysági szervezetekkel is felvegyük a kapcsolatot, melyekkel mindkettőnk előnyére váló kapcsolatot tudunk kialakítani – mondta Locskai Zoltán polgármester. Nagylak vezetője elárulta, hogy a község nem csak kapott a máltaisoktól, de adott is, a tavaly a nagylaki közmunkások által termesztett nagy mennyiségű (10 mázsányi) cukkinit, valamint burgonyát és borsót ajánlottak fel a szeretetszolgálatnak, mely azt a térség rászorultjainak adományozta tovább.

Locskai Zoltán polgármester kiváló kapcsolatot alakított ki Kómár Mátyással.

– Zömében kispénzű emberek, nyugdíjasok, többgyermekes családok élnek Nagylakon. Karácsonykor százhúsz, 65 éven felülinek osztottunk csomagot. De ugyanekkor minden nagylaki kapott fél kiló szaloncukrot, illetve narancsot ajándékba.

navigate_before
navigate_next