Kiemelt hírek Térség

Makói búzából készült az apátfalvi ajándékcsomagok lisztje

Ma délelőtt a helyi művelődési házban 10 helyi rászorult család vehetett át a Magyar Máltai Szeretetszolgálat adományaként egy-egy csomag tartós élelmiszert, benne a makói és Makó környéki gazdák adománybújából örül liszttel.

A kisgyerekek azonnal meg is kóstolták a csomagban rejlő szaloncukrot, miután édesanyjuk aláírta az átvételi elismervényt, s átvette a csomagot. Persze ez volt a sláger a nagyobb gyerekek körében is.

– Nagyon örülünk neki. Egy hétig ebből eszünk majd – mondta Komárominé Szél Annamária. – Három gyermekünk van, a 10 éves Sanyi, a 4 esztendős Bálint és a 2 éves Kitti – tette hozzá az anyuka. Aki azt is elárulta, hogy az Egyesített Népjóléti Intézménytől havonta kapnak hasonló segítséget.

– Nagyon fontosnak tartjuk Apátfalván, hogy a rászorulóknak segítsünk, nagyon jó kapcsolatot ápolunk a mai segély hozó Máltai Szeretetszolgálattal, akik többször is hoztak már adományt élelmiszereket, gyümölcsöket rászoruló helyi családoknak – mondta Szekeres Ferenc polgármester. – Rajtuk kívül is van több olyan szervezet: szeretetszolgálatok, civil szervezetek, vállalkozók mely hasonlóképpen segít a településen élő rászorultaknak. Nagyon hálásak vagyunk nekik – tette hozzá.

A polgármester elmondta, hogy az önkormányzat a Start munkaprogramban tenyésztett baromfit és a sertéseket is szétosztja a helyi rászorultak között. – Csirkét évente kétszer is osztunk, tavaly novemberben például 900-at. Karácsony előtt a 60 év feletti nyugdíjasoknak, a gyermekvédelmi támogatásban részesülőknek valamint a szociálisan rászorultaknak és a közfoglalkoztatottaknak szoktunk készíteni a helyi hentesbolt vágóhídjának leadni a sertéseket. Ők ezekből készítik el az élelmiszercsomagot, mely 1 kiló hurkából, 1 kiló kolbászból, darált húsból, oldalasból és más húsokból áll. Most karácsony előtt is szétosztottunk belőle 900 csomaggal. Ezzel is hozzájárultunk ahhoz, hogy az ünnepekkor legyen meleg étel az asztalukon, a szociális tűzifaosztással pedig hogy azt meleg lakásban költhessék el.

navigate_before
navigate_next