Hírek Makó

Jó reggelt, Makó!

Maroslelei az év első kistérségi babája, február első hetében költözhet a könyvtár, traktorral viszik házhoz a királyhegyesiek tűzifáját, Csongrád megyébe is elért Vujity Tvrtko játéka – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

A január 3-én született Kővágó Melodit hétfő délután köszöntötte a Makó Kistérség Többcélú Társulás elnökeként Farkas Éva Erzsébet, és Martonosi György polgármester. A kislány jó étvággyal eszik, gyarapszik, sokat mosolyog és jó alvó. A köszöntők nyüzsgésére sem ébredt föl.

Farkas Éva Erzsébet polgármester Toldi János képviselővel ellátogatott a Makovecz-könyvtárba. Közösségi oldalán azt is megosztotta a város első embere, hogy akár jövő hónap elején költözhet a bibliotéka a Deák Ferenc utcai épületbe.

A királyhegyesi önkormányzat dolgozói egy traktor húzta billenős pótkocsival az idén is helybe viszi a szociális tűzifát a rászorulóknak. Tegnap már kora reggel útnak indult az első fuvar.

Csongrád megyébe is elért Vujity Tvrtko játéka: arra kért mindenkit a népszerű tévés, írják meg, melyik településről követik őt a legtöbben. A verseny véghajrába ért, most a Csongrád megyeieken a sor. 

2018-ban mintegy 730 millió forintnyi beruházás valósult meg Maroslelén, többek között ez is kiderült a Rádió7 műsorában, amelynek Martonosi György volt tegnap a vendége. A műsor végén szóba kerültek az idei önkormányzati választások is, amelyek kapcsán a polgármester elmondta, nem tudja egyelőre, hogy indul-e újra a posztért, ezt a döntést a nyár közepe táján szeretné meghozni.

A mai napot pedig a Bee Gees dalával indítjuk!