Halálos késelés történt keddre virradóan a bécsi főpályaudvaron – közölte az APA osztrák hírügynökség. Kiderült, testvérgyilkosságról van szó. A rendőrség szerint az áldozat fivére végzett a nővel. A gyilkos – és az áldozat is – Afrikából származó, spanyol állampolgárságú, de Bécsben élő migráns.

A 21 éves gyilkos migráns már több hónapja Bécsben élt – írja az Origo a Kronen Zeitung információira alapján. A migráns családja közben Spanyolországból Nagy-Britanniába települt át, a gyanúsított két nővére azért érkezett az osztrák fővárosba, hogy megkeressék eltűntnek hitt bátyjukat.

Ugyanis a férfi az elmúlt hetekben nem adott magáról életjelet, egyes források szerint egy drogcsepész bűnbanda tagja lett. Kedd hajnalban aztán a bécsi főpályaudvaron bekövetkezett a testvérek közti végzetes vita, amelynek végén a migráns előrántott egy kést, és többször beleszúrta azt az egyik nővérébe. A 25 éves áldozat azonnal összeesett, a helyszínre érkező mentőorvos sem tudta megmenteni az életét.

A gyilkos megpróbált elmenekülni a helyszínről, ám a pályaudvar biztonsági emberei lefogták, és a rendőrség kiérkezéséig moccanni sem engedték. Ausztriában az év eleje óta egymást érik a nők ellen, döntően migránsok által elkövetett gyilkosságok.

Borítóképünk illusztráció.